Karamürsel’de yüzde 30 zam için imzalar atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücrete yüzde 30 oranında zam yapılacağını açıklamasının ardından,  Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım tüm İşçi ve Şirket personelinin maaşlarına yüzde 30 oranında artış yapılacağını ifade etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iki hafta önce çalışanlarına yüzde 30 ek zam kararını açıklamıştı. Büyükşehir, sadece belediye personellerine değil, iştirak şirketlerine de zam yapmıştı.

AĞUSTOS AYINA KADAR BİTECEK

Yaşanan bu gelişmenin ardından Başiskele, İzmit, Kartepe, Körfez, Derince, Darıca belediyeleri yüzde 30’luk ara zam kararını duyurmuştu. Hizmet İş Sendikasının örgütlü olduğu Gölcük, Kandıra ve Karamürsel belediyelerinde ise ağustos ayının başına kadar zam konusunda çalışma yapılması ve resmen duyurulması bekleniyordu.

1 TEMMUZ’DAN İTİBAREN GEÇERLİ

Yaşanan gelişmelerin ardından Karamürsel Belediyesi’nde çalışan tüm işçiyi kapsayan yüzde 30’luk ücret artışının protokolü imzalandı. Karamürsel Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında sürdürülen ve Karamürsel Belediyesi’nde çalışan tüm işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonucunda, işçilere yüzde 30 oranında ücret artışı yapılması karara bağlandı. Öte yandan, ücret artışları 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere yansıtılacak

İMZALAR ATILDI

Karamürsel Belediye Başkanlığı makamında, gerçekleşen Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı İdris Ersoy, hazırlanan protokolü ‘Hayırlı olsun’ dileğiyle imzaladı. Atılan imzaların ardından Belediye işçileri ve Hizmet İş Sendikası yetkilileri, enflasyonun çok üzerindeki zam oranı için Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a teşekkür etti.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

21 − 11 =