Karabulut’tan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü kutlaması

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Gölcük Kaymakam Cengiz Karabulut gazetemize gönderdiği kutlama mesajı aynen şu şekilde

Basın çalışanlarına, çeşitli haklar sağlayan 212 sayılı Basın İş Yasası Kanunu’nun 1961’de kabul edilmesi nedeniyle 10 Ocak gününü  “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak hep birlikte kutluyoruz.

İfade ve basın özgürlüğünün korunması devletin asli görevidir. Bizler de gazeteciler gibi “her şart altında” demokratik değerleri korumalıyız.

Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri bağımsız basındır. Gücünü kamuoyu desteğinden alan basının, tarafsız, özgür bir medyanın toplumsal kalkınmada da önemli bir yeri vardır. Toplumdaki her birey icra ettiği mesleğin getirdiği ilkelere ve kurallara uymak için gerekli hassasiyeti gösterir ve toplumun menfaatlerini gözetirse, alınan verim de en üst seviyede olacaktır. İnanıyorum ki, gazetecilerimiz sahip oldukları bu sorumluluk ile ilçemiz ve ülkemizin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için, olumlu rol üstlenmeye devam edecektir.

Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, başta Gölcük’te hizmet veren basın mensuplarımız olmak üzere tüm basın çalışanlarımızın “10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü”nü kutluyor, tüm basın mensuplarımıza görevlerinde başarılar diliyorum.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

78 − = 68