Karabulut, Çarşamba pazarını denetledi

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, beraberindeki protokol ile birlikte Çarşamba pazarında koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimlerde bulundu.

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, bugün Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu, Gölcük İlçe Emniyet Müdürü Zafer Güven, Gölcük Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular ve Gölcük Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası yetkilileri ile birlikte Çarşamba pazarında koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimlerde bulundu.

Vaka sayılarının düşürülmesi lazım

Pazarın girişinde Gölcük Belediyesi zabıta personeli tarafından ateş ölçümü yapılan Kaymakam Karabulut ve beraberindeki protokol, esnaflar ve vatandaşlarla koronavirüs salgını ile mücadele konusunda sohbet etti. Kaymakam Karabulut, gerçekleştirilen denetimlerde esnaflarla yapmış olduğu sohbetlerde, maskenin doğru bir şekilde takılması gerektiğini ve temizliğin oldukça önemli olduğunu dile getirdi. Vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Kaymakam Karabulut, halkımıza maske, mesafe ve temizlik konularına tam olarak riayet etmeleri gerektiğini, böylelikle il bazında yapılmaya başlanacak olan kademeli normalleşme sürecine kadar vaka sayılarının düşürülmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Daha dikkatli olmak lazım

Gerçekleştirilen denetimlerde açıklamalarda bulunan Kaymakam Karabulut, “Koronavirüs denetimleri kapsamında bugün Çarşamba pazarımıza geldik. Burası ilçemizin en büyük pazarlarından biri. Geçtiğimiz hafta görülen hava muhalefeti dolayısıyla çok fazla kişi pazara gidemedi. Bu hafta Çarşamba pazarı oldukça kalabalık. Koronavirüs denetimlerimizi bu hafta belediye başkan yardımcımız, kaymakamlığımız yazı işleri müdürümüz, emniyet müdürümüz, ilçe sağlık müdürümüz ve pazarcılarımızı temsil eden odamızın bir yöneticisi ile yapıyoruz. Halkımız maske konusuna büyük bir önem veriyor. Bunu halkımıza baktığımız zaman görebiliyoruz. 1 Mart tarihi itibariyle iller bazında kademeli normalleşme başlayacak. Bizler de ilimizdeki vaka sayısının düşmesini sağlayarak bu normalleşme kapsamına girmek istiyoruz. Tabii ki bunda halkımızın daha dikkatli olması, maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmesi gerekiyor” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

21 + = 22