KAMAN, AHDE VEFA ŞEHRİ! HAMİT TOS’UN ADI KAMAN’DA YAŞAYACAK

KAMAN, AHDE VEFA ŞEHRİ

HAMİT TOS’UN ADI KAMAN’DA YAŞAYACAK

İlçemizde ikamet eden emekli Öğretmen Hamit Tos, Kırşehir’in Kaman ilçesinde bir çok çocuk okutmuş, yol olmuş, ışık olmuş. Kaman’a Öğretmenlik görevi boyunca önemli hizmetlerde bulunan Hamit Tos’a Kırşehirlilerden ahde vefa örneği geldi. Kaman Belediyesi Meclis kararıyla çok sevdikleri Hamit Öğretmenlerinin ismini Neşet Ertaş Caddesinin yakınına verdi.

HAMİT TOS CADDESİ

40 yıllık Öğretmenlik hayatında binlerce öğrenci yetiştiren, görev yaptığı Kırşehir’in Kaman ilçesine önemli izler bırakan Gölcüklü Hamit Tos’a Kaman ilçesinden büyük onur geldi. Emekli olmasına rağmen Kaman’a her 2 yılda bir davet edilen Öğretmen Hamit Tos, ‘Kaman’ın yeri kalbime çok değerli’ dedi. Kaman Belediyesi encümen kararıyla Kaman’da bulunan bir caddeye Hamit Tos’un ismini verdi. Bu kararın kendisini çok mutlu ettiğini belirten Tos, ‘Kırşehir’in Kaman ilçesinde geçirdiğim günler gerçekten çok güzeldi. Orada nice güzel öğrenciler yetiştirmek bana nasip oldu. Kaman Belediyesi’de adımı  Neşet Ertaş Caddesi’nin yakınında yer alan caddeye vermek için önerge vermiş ve bu önergede kabul edilmiş. Bir Öğretmen için en güzel olaylardan birisi de budur. Değerli Kaman’lı kardeşlerime, Kaman Belediye Başkanına ve meclis üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum, adımın yaşaması ve öğretmenlik mesleğinin değerini yaşattıkları için Kaman’a sevgiler, saygılar  ’ dedi.

Hayatını çocuklara adamış bir insanın isminin bir cadde ile  birlikte anılması çok anlamlı bizde  Gölcük Vizyon gazetesi olarak, emektar öğretmenimiz Hamit Tos’a, anlamı ve değeri büyük olan, böyle bir ünvana laik gören Kaman Belediye Başkanı gıyabında , değerli meclis üyelerine ve Kaman halkına teşekkür ediyoruz.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 1