KADIRGA ŞENLİĞİ VE GÖLCÜK

 

 

 

 

 

Vakit buldukça ilçemizde gerçekleşen sosyal ve kültürel etkinliklere gitmeye çalışıyorum.

 

Geçtiğimiz haftada Yazlık Kadırga’da yapılan Yayla Şenliklerine katıldım. Daha öncelerde de bu şenliklere katılmıştım ama son 3 senedir gidememiştim.

 

Öncelikle şunu gördüm stant sayıları oldukça artmış. Konserlerin ötesinde tam bir festival atmosferi oluşmuş.

 

Zaten Karadeniz insanının enerjisi çok yüksektir, bunu şenlik alanında hemen hissettim.

 

Park alanı sıkıntısını saymazsak, organizasyon sorunsuzdu, tek kelimeyle de muhteşemdi.

 

Alanda ilçemizde nüfusu oldukça fazla olmasından kaynaklı ve yıllardır organizasyonda yer aldıkları için Trabzonlular ağırlıkta idi. Yalnız Giresunlular, Ordulular, Artvinliler, Gümüşhaneliler ile diğer Karadeniz şehirlerinden de insanların katılımı çok yüksekti.

 

Yani anlayacağınız Kadırga’da tam bir Karadeniz şöleni vardı. Gölcük Belediyesi’ni ve organizasyonda emeği geçenleri kutlamak istiyorum.

 

Sanatçılar Tamer Eyüpoğlu, Sinan Yılmaz, Bizim Gönül, Melih Kahveci, Laz Esat, Mehmet Tak muhteşem konserler verdiler ve Gölcüklüler adeta horona doydu.

 

Bu tarz etkinliklerin sayısını ilçemizde arttırmalıyız. Sadece Gölcük Belediyesi değil, Sivil Toplum Kuruluşları da elini taşın altına koymalı ve ilçe halkının birlik beraberliğini arttıracak, büyük kültürel etkinliklere imza atmalı.

 

 

 

 

Gerçi şimdi de sırada Kafkasya Yaz Şenlikleri var.

 

Ben şimdiden eminim, ona da üst seviyede katılım olacak ve yine unutulmaz anları ilçe halkımız yaşayacak.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi, Gölcük ve Köyleri Derneği, Artvin İli ve İlçeleri Gölcük Derneği, Gölcük Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği, Derince Artvinliler Derneği ile Kartepe Livaneli Derneğinin katkılarıyla düzenlenen Kafkasya Yaz Şenlikleri’nin bu yıl 2.si düzenleniyor. 

 

Bu şenlikte artık geleneksel oldu.

 

10-12 Ağustos tarihleri arasında Gölcük’ün Şevketiye Köyü’nde şenliklere büyük ilgi bekleniyor. Gürcü ve Çerkezlerin oluşturduğu Abhaza topluluğunun yer aldığı ve üç gün boyunca sürecek şenlikte tanınmış sanatçıların konserleri ile yöresel etkinlikler yer alacak.

 

Şenlik boyunca Vira Cemal, Öykü Gürman, Melih Kahveci ve Afak Meydanlı’nın  konserleriyle Gölcüklüler coşacak ve Kocaeli ilçemize akın edecek.

 

Yani işin özü Gölcük bu noktada boş değil.

 

Ben her şeye rağmen Fındık Festivali’nin yapılmasından yanayım.

 

Evet biliyorum ki, bir ünlü sanatçıyı getirmek maliyetli bir iş ama sponsorlar kullanılarak, belki de Ford’u da bu işin içine çekerek, yıllardır yapılan, bir – iki senedir ara verilen Fındık Festivali’de tekrar başlayabilir.

 

Gelenekselmiş bu 3 etkinlik ile de ilçe halkının tamamına hitap eden eğlence, kültür ve sanat festivalleri ile Gölcük adını tüm Türkiye’ye duyurmuş olur.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 4