İZMİTLİ FETÖ’CÜ DARBECİNİN BAŞINA 300 BİN TL ÖDÜL

FETÖ’nün darbe girişiminden sonra firar eden 490 eski askerden 74’ü daha İçişleri Bakanlığının ‘terörden arananlar listesi’ne eklendi. O isimlerden biri de İzmitli terörist Osman Özyazıcı.

İçişleri Bakanlığı, terör suçlarının faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödüller ile kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri renk kategorisinde aranan örgüt mensuplarının bilgilerinin yer aldığı “aranan teröristler” listelerini güncelledi. Buna göre, terör örgütü PKK’dan 672, FETÖ/PDY’den 342, sol terör örgütlerinden 119, dini istismar eden terör örgütlerinden ise 75 kişi “terörden arananlar” listesinde yer aldı. Son güncellemeyle bütün kategorilerde arananların sayısı bin 208’e çıktı.  Terörden arananlar listesine eklenenler arasında darbe girişiminin firari bazı isimleri dikkat çekiyor. O isimlerden biri de İzmitli terörist Osman Özyazıcı… İzmitli olan Özyazıcı, daha önce Karamürselbey Eğitim Merkezi Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı olarak görev yapmıştı.

Özyazıcı daha sonra ise Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı Eğitim ve Öğretim Başkanlığına atanmıştı. 15 Temmuz hain darbe girişime katılan isimlerde olan Osman Özyazıcı, sözde darbe yönetimi tarafından İstanbul’a ilişkin hazırlanan atama kararnamesinde ismine yer verilmişti. Darbe girişimi sonrası firar eden Osman Özyazıcı’nın 2014-2015 yıllarında Mülakat Komisyonunda da görevli olduğu ortaya çıkmıştı.

Gri listede yer alan Osman Özyazıcı, başına 300 bin lira ödül konulan firari darbeciler arasında yerini aldı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 31 = 35