İZMİT TEHLİKEDE Mİ?

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Hüseyin Toros; İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Eskişehir’de yaşayan vatandaşları uyarmıştı. Kocaeli’de bulunan bir fabrika da çalışanlarına uyarı mesajı gönderdi

Honda, Kocaeli’deki çalışanlarına Tuzla’daki kimya fabrikasında çıkan yangın ile ilgili bir uyarı mesajı gönderdi Dün İstanbul’un Tuzla ilçesinde bulunan Orhanlı Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Ema Kimya Sistemleri – Huntsmann’a ait fabrikada büyük bir yangın çıktı. Saatler süren söndürme çalışmaları esnasında da 2 adet kimyasal tankın yangın dolayısıyla patlayarak havaya uçtuğu ve bu tankların içerisindeki kimyasalların da atmosfere karıştığı belirtiliyor. Gebze Şekerpınar’da yıllık üretim kapasitesi 50 bin araç olan ve yaklaşık bin personelin çalıştığı HONDA da çıkan yangının ardından çalışanlarına uyarı mesajı gönderdi.

İşte o mesaj:

“Değerli Honda Türkiye Çalışanları; Tuzla Orhanlı Organize Sanayi Bölgesi’nde bir yangın çıkmıştır. Söndürme çalışmaları devam etmektedir. Yangının bir kimya fabrikasında olmasından dolayı çevreye zehirli nitelikte gazlar yayıldığı ve dumanların İzmit bölgesine doğru yayıldığı haberlerde belirtilmektedir. Özellikle bu bölgelerde yaşayan çalışanlarımızın açık alanlarda çok fazla bulunmamaları ve Cuma günü yağması beklenen yağmurdan kaçınmaları tavsiye edilir. Farklı bir gelişme ya da bilgi olması durumunda sizlerle paylaşılacaktır. Saygılarımızla.”

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 4 = 6