İYİ PARTİ’DEN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, partisinin Bursa İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a erken seçim çağrısında bulunarak, parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini ifade etti.

Partisinin Bursa İl Teşkilatının düzenlediği programa katılan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a parlamenter sisteme geçiş için erken seçim çağrısında bulundu.

 

Programın ardından İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’na geçen Türkkan, burada yaptığı konuşmada “Ülkenin ekonomik durumu ortada. Ancak sayın Erdoğan 2020 yılında kesin bir tarih vererek ve de Parlamenter Sisteme dönmek noktasında erken seçim için mutabakat zaptını imzalarsa, bunların yanında 5-6 icracı Bakanlık verirse ülkenin yeniden inşası için bizde bir fedakarlık yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

Lütfü Türkkan şöyle konuştu:

“İYİ Parti 2 yıl önce hangi ilkeler ile kuruldu ise bugünde aynı çizgide. İktidar partisi ile bir ittifaktan bahsediliyor. Bizim ne açık nede kapalı kapılar ardında böyle bir talebimiz, pazarlığımız olmadı. Parlamenter Sisteme dönünceye kadar da bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Ülkenin ekonomik durumu ortada. Ancak sayın Erdoğan 2020 yılında kesin bir tarih vererek ve de Parlamenter Sisteme dönmek noktasında erken seçim için mutabakat zaptını imzalarsa, bunların yanında 5-6 icracı Bakanlık verirse ülkenin yeniden inşası için bizde bir fedakarlık yapabiliriz. Yoksa biz ülkemizin içinde bulunduğu ortamda milletimize çare olmak için çıktığımız bu yoldan geri dönmeyiz. Sadece iktidara alternatif olmak için parti kurmadık. Büyük Türkiye için bu partiyi sizinle kurduk.”

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

50 + = 51