‘İSTİFA ETMEKTEN KAÇINMAYIZ!’

Yeniden Refah Partisi’nde 20 Şubat salı günü ilçe seçim kurullarına teslim edilen Kocaeli’nin 3 ilçesinde meclis listeleri sebebiyle bir kriz yaşandı. Gölcük, Başiskele ve Kartepe ilçelerinde, ilçe teşkilatlarının hazırladığı meclis üyeleri listesi seçim kuruluna teslim edildi. İlçeler tarafından teslim edilen listeler, İl Başkanı Ali Taştan ve Teşkilat Başkanı Mehmet Öner tarafından hazırlanan listelerin tesliminden sonra, ilçe seçim kurullarında YRP listeleri 2’ye yükseldi.

Yaşanan liste krizi sonrası Başiskele Yeniden Refah Partisi  Belediye Başkan Adayı Uğur Yüksel ilçe seçim kuruluna verdikleri  listenin kabul edilmemesi durumunda istifa etmekten kaçınmayacaklarını açıklamıştı.

Uğur Yüksel dün yaptığı açıklamada “İtirazlarımızı yaptık,  yarın  17.00’a kadar vakitleri var il yönetimi listeyi bizim istediğimiz hale getirmezse istifamızı vermek için dilekçemizi hazırlıyoruz. Bizim  istişarelere göre yaptığımız bir liste, oy deposu bir liste bunun dışında yapılan bir liste var il yönetimi onu seçim kuruluna verdi bu liste kabul görürse biz istifa etmekten de  kaçınmayız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın geri adım atmayacağız. Eğer istifamızı bekliyorlarsa il yönetimindeki bazı kişiler gerektiği zaman da yaparız istifamızı şüpheleri olmasın.” İfadelerinin kullanan Yüksel’in ve ilçe yönetiminin şu an nasıl bir karar vereceği bekleniyor.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 17 = 23