‘İSTEYEN HERKESİ EĞİTİMLERİMİZE BEKLİYORUZ’

Gölcük Arama Kurtarma Derneği GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, on günlük zaman dilimi içerisinde, derneklerinde vermiş oldukları arama kurtarma eğitimlerine yeniden başlayacaklarına yönelik açıklamalarda bulundu. Başkan Kocaman, yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz yılın başında verdiğimiz afet ve arama kurtarma eğitimlerine, koronavirüs pandemisinin başlamasından ötürü ara vermek durumunda kalmıştık. Geçen zaman içerisinde de halkımızın sağlığını düşünerek herhangi bir eğitim veremedik” ifadelerine yer verdi.

‘ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİNİN ÖNEMİNİ ANLADIK’

Sözlerini sürdüren Başkan Kocaman, “Afetlerde arama kurtarma faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğunu, 17 Ağustos 1999 günü yaşanan ve asrın felaketi olarak adlandırdığımız Gölcük Depremi’nde anladık. O gün hiçbirimizin arama kurtarma faaliyeti yapacak bir hazırlığı yoktu. Biz o gün insan sağlığının, insan kurtarmanın önemini daha iyi anladık. Bundan dolayı kurduğumuz GESOTİM’de de herhangi bir afette bir can bile olsa kurtarabilmek için eğitimler vermeye başladık. Birçok kişiyi eğittik ve afetlerde arama kurtarma faaliyetlerinin nasıl yapıldığını, o durumda nelerin yapılması gerektiğini öğrettik. Halen de öğreniyor ve öğretiyoruz” dedi.

‘İSTEYEN HERKESİ EĞİTİMLERİMİZE BEKLİYORUZ’

Başkan Kocaman, açıklamasının devamında “Pandemiden ötürü yapamadığımız eğitimlerimizi, on günlük zaman dilimi içerisinde yeniden başlatıyoruz. Eğitimlere katılmak isteyen 18 yaşını doldurmuş herkes, başvurusunu yaparak eğitimlerden faydalanabilir. Afetlerden sadece depremi anlamamalıyız. Yakın zamanda orman yangınları ve sel felaketlerini yaşadık. Sel felaketinde çok sayıda insanımızı kaybettik. Orman yangınlarında can kaybının yanı sıra hayvanları da kaybettik. Ne olursa olsun bir canı kurtarabilirsek ne mutlu bize. Bu anlamda, isteyen herkesi eğitimlerimize bekliyor ve arama kurtarma eğitimlerini almalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

19 − = 9