“İstemediğiniz çözümü dayatmayız”

Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Toptancılar Sitesi’nin taşınması talebini dile getiren KOTKO esnafına “Orada beraberce düşünürüz, Toptancılar Sitesi ile ilgili kararı birlikte alırız. İstemediğiniz bir çözümü dayatmayız” dedi.

KOTKO esnafıyla buluşan Büyükakın:
“İstemediğiniz çözümü dayatmayız”

Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül, Kocaeli Gıda ve Toptancılar Sitesi (KOTKO) esnaflarının katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. KOTKO Başkanı Birol Öztürk ve 80 esnafın katıldığı toplantıda KOTKO’nun sorunları ele alındı.

ÜYELERİMİZİN BEKLENTİSİ BU YÖNDE
KOTKO’nun 35 – 40 yıl önce yapıldığını, o günkü şartlara uygun 32 dönümlük bir alana oturduğunu belirten KOTKO Başkanı Birol Öztürk “Bizim sitemizin etrafı sebze meyve halinin gitmesiyle boşaldı. Bu durum bizim ekonomik faaliyetlerimizi de etkiledi. Yeni ve modern bir toptancılar sitesi yapılması üyelerimizin beklentisidir” dedi.

BÜTÇEMİZİ 5 KAT BÜYÜTTÜK
İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise öğrencilik yaptığı dönemde yıllarca bakkallık yaptığını söyledi. İzmit’e belediye başkanlığı yapmanın kendisine nasip olduğunu belirten Doğan “10 yılda bütçemizi 5 kat büyüttük, marka bir belediye olduk. Eğer bir uyumsuzluk olursa 6 ayda eski duruma döneriz Allah korusun. Bu şehirde yapacak çok işimiz var. Bu yüzden İzmit’te Sibel Gönül Hanımefendi, Kocaeli’nde Tahir Büyükakın hocamızın kazanması gerekiyor” dedi. AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy “Mesele sadece oy değil, mesele gönüllerin bir olması” diye konuştu.

İZMİT’İ GELECEĞE TAŞIMAK İSTİYORUZ
İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül ise “31 Mart’ta yaşanacak seçimlerin hayırlı olmasını niyaz ediyorum. Beş yıl boyunca seçim olmayacak, biz işlerimize bakalım, şehrimizi de ülkemizi de kalkındıralım. Biz bu şehre hizmet borcumuzu ödemek için 12 Ocak’tan beri sıkmadık el çalmadık kapı bırakmadık. Biz İzmit kazansın istiyoruz. Belediye olarak tek başına yapacaklarımız bellidir, Tahir Büyükakın hocamızla İzmit’i geleceğe taşımak istiyoruz. Her bir insanımızın mutlu olması için gayret göstereceğiz. Belki çok hizmetler yapabiliriz ama şöyle gönülden gönüle köprüler inşa edemedikten sonra kendimizi başarılı saymayız” şeklinde konuştu.

KARARI BİRLİKTE ALACAĞIZ
Daha sonra söz alan Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın “Zannediyorum, siz bulunduğunuz sitenin halini merak ediyorsunuz. Orada beraberce düşünürüz Toptancılar Sitesi ile ilgili kararı birlikte alırız. Sebze Meyve Hali’nin olduğu yere taşınmak istiyorsanız oraya, başka bir yere gitmek istiyorsanız ona göre bir çözüm üzerinde beraberce çalışırız. Mimarlarla oturur, sizin ihtiyaçlarınızın hesaplarını yaparız. Vatandaşımızın istemediğiniz bir çözümü dayatmayız. Bu şehre hizmet eden insanların bu şehirde yaşayan insanların mutlu olduğu işi yapması lazım. Devlette valilik ve idarecilik yaptık, bu kentin her karışını biliyoruz. Allah’ın izniyle bu kentin meselelerini çözecek bilgi birikimine sahibiz” diye konuştu.

MUHALEFET KENTİ TANIMIYOR
Muhalefetin kenti tanımadığını da söyleyen Büyükakın “Mesela fuar alanında proje yapacaklarını söylüyorlar ama fuar alanının kime ait olduğunu bilmeden konuşuyorlar. Fuar alanında nasıl proje yapacak? Oranın mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Çıkıp bu söyledikleriyle konuya ne kadar uzak olduklarını ortaya koyuyorlar. Geçmişte belediyede çalışanlar maaş alamıyordu, onlar da esnaftan taksitle mal alamıyordu. Eskiden hükümetlerin bitiremediği projeleri büyükşehir belediyeleri yapar oldu. Tecrübemizin yeterli olduğu konusunda şüpheniz olmasın. Bu kent, el birliği yaparsak herkesin yaşamaktan mutlu olduğu ve çocuklarına emanet etmekten gurur duyacağı bir kent olur. Siz sadece bize destek olun biz yüzünüzü kara çıkarmayız” ifadelerine yer verdi.

KENTİN İHTİYAÇLARI DEVAMLI DEĞİŞECEK
Seçimlerde şehirlerin eminlerinin seçileceğini belirten Eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Şehrin çıkarlarını birtakım insanların çıkarlarının arkasına atmayacak, şehrin çıkarlarını feda etmeyecek şehremini seçmemiz gerekiyor. Burada iki tane pırıl pırıl adayımız var, Tahir Bey ve Sibel hanım şu şehrin yetiştirdiği iki önemli değer. Siyasette rakibi asla negatif cümlelerle anmak istemeyiz. Ama İzmit 15 yıl önce gri bir şehirdi, şimdi yeşili en bol şehirlerden biri oldu. İzmit Körfezi’ne arıtılmadan akan bir gram su yok. İzmit körfezi temizlendi ve temizlemeye devam ediyor. 15 sene bu bölgede belediye başkanlığı yapanlar arıtma tesislerini çalıştırmadılar. Elbette şehirlerin ihtiyaçları devamlı değişecek. 15 yıl önce köylerin en önemli sorunları yol ve su problemiydi, bugün hiçbir köyümüzün yol ve su problemi yok. Şu anda köylerimizin birinci problemi internet erişimi. Şimdi bu dönemde bunları da çözeceğiz. Eminim 10 yıl sonra köylerimiz başka problemler dile getirecek. İşte bu değişime ayak uyduracak güçlü uyumlu bir takım oyunu gerekiyor” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)