İŞTE, YKS KONTENJANLARI KULAVUZU!

Üniversite kontenjanları ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. YKS 2019 üniversite kontenjanları nasıl olacak? Üniversite sınavına giren adaylar heyecanla sonuçların açıklanmasını ve tercih döneminin başlamasını bekliyorlar. YÖK’ten yapılan son dakika açıklamasında “Bu yıl üniversitelerin ön lisans ve lisans düzeyinde örgün öğretim programları için 835 bin 66 kontenjan belirlendi” denildi. Öğretmenlik programlarının kontenjanları toplamda yaklaşık yüzde 10 azaltıldığı açıklandı. Detaylara haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

Üniversite kontenjanları ile ilgili YÖK açıklama yaptı. Üniversite kontenjanları nasıl olacak? YÖK’ten yapılan son dakika açıklamasında “Bu yıl üniversitelerin ön lisans ve lisans düzeyinde örgün öğretim programları için 835 bin 66 kontenjan belirlendi” denildi. Öğretmenlik programlarının kontenjanları toplamda yaklaşık yüzde 10 azaltıldığı açıklandı. Tercih ile ilgili ÖSYM Başkanı Halis Aygün yaptığı açıklamada, “YKS yerleştirme sonuçları ağustos ayında açıklanacak, tercih kılavuzu ise bu hafta açıklanacak.” cümlesine yer verdi.

ÜNİVERSİTE KONTENJANLARI AÇIKLANDI

YÖK’ten yapılan son dakika açıklamasında “Bu yıl üniversitelerin ön lisans ve lisans düzeyinde örgün öğretim programları için 835 bin 66 kontenjan belirlendi” denildi. Öğretmenlik programlarının kontenjanları toplamda yaklaşık yüzde 10 azaltıldı. Öğretmenlik programlarının kontenjanı geçen sene 53 bin 796 iken bu sene 48 bin 546 olarak belirlendi.

Kontenjanlar, tıp programında 15 bin 50, diş hekimliğinde 6 bin 680, eczacılıkta 3 bin 524, hemşirelikte ise 15 bin 33 oldu.

SONUÇ VE TERCİH TARİHİ BELLİ OLDU!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün YKS 2019 sonuçlarının 18 Temmuz 2019’da açıklanacağını, tercihlerin yapılacağı tarihin de 23-29Temmuz tarihleri arasında olacağını duyurdu.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’nin takvimine göre, YKS sınav sonuçları 18 Temmuz 2019 Perşembe günü erişime açılacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde olacak.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 7 = 1