işte Gölcük hatırlayanlar burada mı?

Mesleğine Gölcük ‘te Doğuş Gazetesi’nde başlayan, 30 yıl gibi bir süreyle Doğan Haber Ajansı’nın Kocaeli merkezli bölge temsilciliğini yapan Mustafa Bağdiken şimdi ise emekliliğinin tadını çıkarıyor. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyasından Gölcük’ün eski fotoğrafını paylaşan Bağdiken, fotoğrafı “Bizi çocukluğumuza ve gençliğimize götüren bir fotoğraf” notuyla paylaştığı fotoğraf Gölcük’te birçok kişiyi tıpkı Bağdiken gibi çocukluğuna ve maziye götürdü.

Ve hatta o yıllardan anılarını ve bilgilerini paylaştı. Şimdi Mustafa Bağdiken. Bağdiken’in gözüyle ve anlatımıyla işte eski Garnizon Sahası ve çocukluğu.

 

Bağdiken; Çevresi taş duvarla çevrili bu sahanın sol tarafından sahile indiğinizde 1971 yılına kadar tüm haşmetiyle orada demirli Yavuz Zırhlısı karşımıza çıkardı. Burada denize girdiğimizde, bazı gözü pek büyüklerimiz şimdi Donanma’nın Poyraz Rıhtımı olan yerdeki Demir İskele’nin oradan suya atlayıp Yavuz’un yosun kaplı zincirinin birkaç halkasına tırmanıp oradan atlardı. Sağ tarafta görülen muhteşem kavak ağaçlarının arkasındaki sahil ise tahta iskeleli plajdı. Özellikle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması dağılınca gençlerin çoğunluğu soluğu burada alır kendilerini suya bırakırdı.. Diyeceksiniz ki, “Deniz suyu nasıldı?..

Oralarda 1960-1978 arası taşların arasında elle kefal balığı yakalayabilirdiniz. Suya girdikten bir süre sonra yanı başınızda sizinle oynamak isteyen birkaç tane yunus beliriverirdi…

Plajın biraz gerisi sazlık, çalılık ve meyvalık. İhsaniye’den gelen dere de o plajın yanından denize dökülürdü, suyu içilebilecek kadar temizli. Tatlı su balıklarını o derede elle yakalardık.

Bu fotoğrafı ve bilgi notunu kopyalayıp saklayın, yarınlarda gençlerin bilgi dağarcığı için lazım olur..

Mustafa Bağdiken (19 Mayıs 2021)

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 1 = 10