İşeri; Gölcük doğduğum ve doyduğum yer

Millet İttifakı Gölcük Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri, aday tanıtımı ve proje tanıtım toplantısında gövde gösterisi yaptı. Gölcük’te adaleti hakim kılacağını belirten İşeri, Gölcük esnafının önünü açma sözü verdi

Katılım yoğun oldu,salon almadı

Millet İttifakı Gölcük Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri ve meclis üyeleri aday tanıtım programı Gölcük Kavaklı Kongre Merkezinde düzenlendi. Programa CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, CHP KocaeliMilletvekili Tahsin Tarhan, CHP Kocaeli eski Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya, Millet İttifakı KocaeliBüyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Kaman, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP Gölcük Belediyesi eski başkan adayı Eczacı Turan Dumlu, CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, CHP ve İYİ Parti yöneticileri, CHP eski ilçe Başkanları Cevdet Barış, Adnan Usta, Orhan Erol, Caner Uzuner ile  davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kötü gidişe dur demenin zamanıdır

Programın açılış konuşmasını CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, “Çok önemli bir kavşaktayız. Bu seçim kötü gidişe dur demenin zamanıdır. Vatanını en çok seven işini en iyi şekilde yapandır felsefesi şimdi çalışma zamanıdır. Zafere 22 gün kaldı. Çalışmalarımız daha da aratarak hep birlikte gecemizi gündüzümüze katarak çalmadık kapı, sıkmadık el, ulaşmadık bir karış yer bırakmadan azimle, yorulmadan, gönüllerimize yüklü Gölcük sevdamızdan aldığımız güçle koşturacağız, yorulacağız ve birlikte kazanacağız” dedi.

Millet İttifakı vatanseverlerin ittifakıdır

Ardından söz alan İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, “Millet ittifakı sadece İYİ Parti ve CHP’nin ittifakı değildir. Bu ittifak genci ile yaşlısı ile kadını ile erkeği ile vatanseverlerin yaptığı ittifaktır. Değer bekleyenlerin, hizmet bekleyenlerin yaptığı ittifaktır. Hizmet vermeyi isteyenlerin yaptığı ittifaktır. Dolayısı ile bu ittifak Millet ittifakıdır. 1 Nisan sabahı Kocaeli ve ilçeleri tamam diyecek ve Millet İttifakı milletine hizmet için çalışmaya başlayacaktır” dedi.

1 Nisan’da meydanda halay çekeceğiz

Ardından kürsüye çıkan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “31 Mart yaklaşıyor. Biraz evvel Karamürsel’den geldik. Millet İttifakı orada da değişimden yana. Ama burayı da görünce burası da 31 Mart’ta değişime evet diyor. Bu değişimde bizi destekleyecek olan bütün Gölcüklülere teşekkür ediyorum. 1 Nisan’da meydanda halay çekeceğiz” dedi.

İsmet İşeri işinin eri

Millet İttifakı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Kaman, “Bugün ülkemizde bir kriz var. Bu kriz de gelir geçer ama demokrasiyi kaybetmemek bizim için çok daha önemlidir. Millet ittifakını çok önemsiyor ve iyi ki millet ittifakı var diyoruz. Bizler Millet İttifakı ile Gölcük’te değişimin olabileceğini hissettik. Başkan adayı olayı olarak buraya geldiğimde bu değişim hareketi için İsmet İşeri’nin oldukça hazırlıklı olduğunu gördüm. O zaman anladım ki İsmet İşeri işinin eri İsmet İşeri” dedi.

 

“Türkiye çok ciddi felaketler ülkesi haline geldi”

Kaman’ın ardından söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, “Türkiye çok ciddi felaketler ülkesi haline geldi. Demokrasiyi unuttu bu ülke. Milletine terörist diyen Cumhurbaşkanını milletine şikayet eden parti liderini bugün o sayın cumhurbaşkanı hapse göndermekle tehdit ediyor. 8 Mart kadınlar günüydü. Hepsi 8 Mart’a dair sözler söylediler ama bir gün bile bekleyemediler. İkinci gün siyaset yapan bir kadını hapse göndermekle tehdit etti. Sayın Akşener’e de bugün cevap verdi. ‘Senden korkan senin gibi olsun’ dedi. Bizler onlar gibi ballı börekli cezaevlerinde yatmadık. Bizler hücrelerde yata yata geliyoruz. Onların bu söylediklerinden asla ve kata korkmuyoruz” dedi.

 

İşeri sahneye eşi Aynur İşeri ile birlikte çıktı

Millet İttifakı Gölcük Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri sahneye eşi Aynur İşeri ile birlikte çıktı. Konuşmasının öncesinde İşeri, hayatının her anında yanında olan eşine ve ailesine teşekkür etti. Siyasetin özünde insanlığa hizmet olduğunu belirten İşeri, “Siyaset insanlığa hizmet amacı ile yapılıyorsa bunun mukaddesatı ve sevabı gerçekten çok büyüktür. 30 Mart 2014 akşamı Gölcük’te büyük bir umutla belediyeyi seçimlerinin sonuçlarını beklerken yarıştığımız AKP’lileri aldığı oy ile erkenden evlerine göndermeyi başaran ve son anda köylerden gelen oylarla az farkla seçimi kaptırdığımız, Gölcük’te bizlere seçimin alınabileceği algısını aşılayan, bizlere umut ışığı olan Turan Dumlu’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

Makam ve mevkii beklentisi içine değilim

Turan Dumlu Türk siyaseti ve Gölcük siyaseti için gerçekten önemli bir figürdür. Büyük hizmetleri oldu. Gerçekten bugün Gölcük’te seçim alınabilecek algısı oluşmuşsa bunu Turan Dumlu’ya borçluyuz. Kutsal bir yola çıktık. 3 Haziran 2012’deki kurultayda genel başkanımız Kocaeli’de belediyelerin sıfır çektiğini söyleyerek artık Kocaeli’de belediyelerin bazılarının alınması lazım demişti. O benim içimde uhde kaldı. Ben de o gün kendi kendime söz verdim ve Gölcük Belediyesinin anahtarını almadan genel başkanımızın huzuruna çıkmayacağım dedim. Bu Turan Dumlu ile olacaktı ama olmadı. Ama süreç buraya geldi. İnanın siyasete girdiğimden beri buraları bir basamak olarak kullanıp hiçbir zaman makam ve mevkii beklentisi içine girmedim ve bunun için siyaset yapmadım. Süreç beni buralara getirdi. Bu benim için çok onur verici bir durum” dedi.

Gölcük doğduğum ve doyduğum yer

Aday gösterildiği günden bu yana hiç durmadan çalıştığını belirten İşeri, “Başkanlığı her gün hayırlısı ise bana nasip etmesi için Allaha dua ediyorum. Gölcük halkına hizmet etmekten başka hiçbir düşüncem yok. Seçim çalışmalarının ilk startını verdiğim Hamidiye’den başladım. Çok yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Bu ilgi ve sevgi bizim yol haritamız oldu. Bu açıdan ben başta Hamidiyeliler olmak üzere bütün köylerimize bizlere gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Gölcük doğduğum ve doyduğum yer. Mali müşavirim ve Allaha şükür iyi bir ekonomik gelirim var. Siyasetin şeffaflaşması için siyaset yolunda ekonomik özgürlüğü olan dürüst insanlara ihtiyaç var” dedi.

Ekibimizde rant peşinde olacak bir tane bile adam yok

Çalışmalara başladığımda çarşıda sokakta karşılaştığım insanlar bana daha önce AKP’ye oy verdiklerini, MHP’ye oy verdiklerini ama artık vermeyeceklerini söylüyorlar. İnanılmaz bir sevgi seli var. Ekibimi soruyorlardı. Evet ekibimin de çok önemi vardı. Bizim ekibimizde hiçbir şekilde ekonomik beklentisi olan, belediyede siyasi rant peşinde olacak bir tane bile adam bulamaz hiç kimse. İnsanlar dokunmak istiyor, şeffaf belediyecilik istiyor. Hz. Ömer adaletinden bahsediliyor ama uygulamada maalesef bu yapılmıyor. Biz Hz. Ömer’in adaletini sözde değil özde de uygulayacağız, bundan hiçbir şekilde şüpheniz olmasın. Projelerimi gördünüz, Allahın izniyle, sizlerin de desteğiyle biz bunları yaparız.

Gölcük esnafının önünü açacağım

Adaletin sadece yargıda olmadığını belirten İşeri, “Önce adaleti tesis edeceğiz. Belediyenin mal ve hizmet alımlarında her esnafa dokunacağız. Mevcut belediyenin yaptığı hizmetler var ben bunları inkar etmiyorum. Mesela cenaze evlerine yemek götürmeleri çok iyi bir projedir ama saha çalışmalarında esnaflarımızla konuştuğumuzda soruyorum esnaflar kendilerinden yemek alımı yapılmadığını söylüyor. Meğer cenaze yemeği olsun ya da başka bir şey olsun kendilerine yakın olan bu birkaç kişi dışında başka hiçbir esnafa dokunmamışlar. Hizmet alımlarında o işi yapan bütün esnafımızı çağıracağım. Kura çekeceğim ve 15’er gün süreyle hizmet alımı yaparak Gölcük esnafının önünü açacağım” dedi. Konuşmaların ardından belediye meclis üyeleri tanıtımı yapıldı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 6 =