İŞERİ: “ATATÜRK’Ü GÖLGELEMEK İSTİYORLAR”

 

 

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü münasebetiyle CHP Gölcük İlçe Örgütü Anıtpark’ta program düzenledi. İşeri yaptığı konuşmada, “Son yıllarda “Yeni Türkiye” ye yeni tarih yazılıyor. Atatürk merkezli tarihi olaylar ve zaferler başka tarihi olaylarla ve zaferlerle gölgelenmek isteniyor” dedi.

 

 

 

 

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü münasebetiyle CHP Gölcük İlçe Örgütü Anıtpark’ta program düzenledi. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan İlçe Başkanı İsmet İşeri ve Gençlik Kolları Başkanı Güney Yılmaz, Atatürk’e olan sevgi ve minnetini de konuşmalarında dile getirdiler.

MUAZZAM BİR ZAFER

Programda konuşma yapan CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri şunları söyledi:  ‘’26 Ağustos 1922 sabahı;  Her zamankinden daha sessiz bir sabah. Yunan karargah! Derin uykuda. Buna karşın Türk taarruz birlikleri gece savaş düzen almış, bekliyor. Topçular tetikte saat 04.00’te Başkomutan Atatürk, Fevzi Paşa ve İsmet Paşa atlarına biniyorlar. Karanlıkta birkaç fenerle aydınlatılan patika yoldan Afyon Kocatepe’ye yöneliyorlar. Şafak sökerken, Kocatepe’deki gözetleme yerine varıyorlar. Fevzi Paşa Kur’an okuyor. Atatürk, eli şakağında, savaş planlarını son kez gözden geçiriyor… Sabah 04:30’ da topçu ateşiyle başlayan Büyük Taarruz… 26 Ağustos Anadolu zafer (Büyük Taarruz) öyle muazzam bir vakadır ki. Dünyada hiçbir millete, tarihinin hiçbir devresinde bu kadar şanlı, bu kadar muazzam, bu kadar ferahlık veren bir zafer nasip olmamıştır.’

“ATATÜRK’Ü GÖLGELEMEK İSTİYORLAR”

‘Son yıllarda “Yeni Türkiye” ye yeni tarih yazılıyor. Atatürk merkezli tarihi olaylar ve zaferler başka tarihi olaylarla ve zaferlerle gölgelenmek isteniyor. Örneğin, 23 Nisan’ ı gölgelemek için aynı dönemlere denk gelen Kut Zaferi; 19 Mayıs’ı gölgelemek için de 29 Mayıs İstanbul’ un fethi öne çıkarılıyor. Aynı şekilde ağustos ayındaki Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi de Malazgirt Zaferiyle gölgelenmek isteniyor. 1071’de Malazgirt Zaferiyle “vatan yapılan ” Bu toprakların, 1918-1922 arasında emperyalist işgale uğrayıp elimizden çıktığı; 1921′ deki Sakarya Zaferi’yle ve 1922’deki Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi’ yle bu toprakların “yeniden vatan yapıldığı” toplumdan gizlenmek isteniyor. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi malumunuz keşke Yunan galip gelseydi dinimizi daha rahat yaşardık deme cüret ve cesaretini gösteren sözde tarihçileri muhatap kabul eden ve onu ziyaret eden devlet büyüklerimizin tutum ve davranışlarını da yüce Türk Milletinin takdirine havale ediyorum. Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ‘ün önderliğinde 30 Ağustos günü zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, bizi özgürlüğe kavuşturan altın bir sayfadır. 30 Ağustos ünü aziz milletimiz ’Ya istiklal ya ölüm’ diyerek çıktığı yolda hedefine u|aşmış,bu topraklarda yaşayan insanların asla tutsak yaşamayacağını bütün dünyaya göstermiştir.Bu zafer ile halkımızın yaktığı adalet ışığı daha mazlum milletlerin de tutsaklık zincirlerini kırarak özgürlüğe kavuşmasına ilham vermiştir. Özgürlük ve bağımsızlığa olan aşkımız, bugün de 30 Ağustos 1922 günü kadar canlıdır.Bu ülkenin bütün yurttaşları eşit haklara sahip olarak yaşayacak,adalet hakim olacak ve iktidar da halka saygı duyarak,halka hesap vererek görevini yerine getirecektir.Bağımsızlığın ve özgürlüğün teminatı adalettir.’Ya istiklal ya ölüm’ diyen ruh,adalet mücadelesinin daimi ateşidir.Bu duygu ve düşüncülerle Kurtuluş Savaşı’nın önderi ,Cumhuriyet’in banisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyor, demokrasi ve özgürlük kahramanlarına şükranlarımı sunuyor, halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını coşkuyla kutluyorum’ dedi.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

4 + = 8