İŞÇİLERİN PROMOSYON BEDELİ BELLİ OLDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl promosyon miktarlarının alt limiti 3 bin lira olarak belirlendi. Söz konusu ihalede Büyükşehir Belediyesinde çalışan memur, sözleşmeli memur ve kadrolu işçilerin yanı sıra , Ulaşım Park A.Ş., A.Ş., ve İSu’da görev yapan yaklaşık 9 bin kişiyi ilgilendiriyordu.

6 BANKA BAŞVURU YAPTI Yıllık 450 milyon TL ve aylık yaklaşık 40 milyon TL’ lik nakit akışının sağlanacağı ihaleye 6 banka katıldı. Akbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Türkiye İş Bankası yullık 450 milyon lirayı bulan maaş ödemelerinin kendi bankalarından yapılması için başvuru yaptı. TEKLİFLER İhalenin ilk turunda 6 bankanın kapalı zarf usulüyle teklifleri alındı. İlk turda zarflar açıldı ve promosyon teklifleri şu şekilde oldu; Türkiye İş Bankası: 3.000 TL Vakıfbank: 2.500 TL Akbank: 2.136 TL Ziraat Bankası: 1.800 TL Garanti Bankası: 1.362 TL Halk Bankası: 1.080 TL ÜÇ BANKA ÇEKİLDİ İhalede ilk teklifler zarflar açılıp okunduktan sonra ikinci bölüme geçildi. İlk tekliflerde 1.750 liranın altında olan Garanti Bankası ve Halk Bankası düşük teklif verdiklerinden dolayı açık arttırma usulü ile gerçekleştirilen ikinci bölüme katılamadı.

Açık arttırma usulü ile gerçekleştirilen promosyon ihalesinin ikinci turunda Ziraat Bankası ve Akbank ihaleden çekildi. İkinci turda; Vakıfbank 3.020 TL’lik teklif verdi ve Türkiye İş Bankasını geçti. Türkiye İş Bankası ikinci turda teklif vermedi. İhale komisyonu Vakıfbank’tan 3 bin 20 liralık teklifini arttırmasını istedi. İlerleyen dakikalarda Vakıfbank teklifinde kişi başı 30 TL’lik bir daha fiyat artırımına gitti. Teklif 3 bin 50 liraya çıkarıldı. Ancak ihale komisyon bu tekliften de memnun kalmadı. Vakıfbank’tan bir jest yapılması daha istendi. Ancak Vakıfbank fiyat artırımı yapmadı. Böylece Kocaeli Büyükşehir Belediyesindeki promosyon ihalesi tamamlanmış oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde maaşların mevcutta yatırıldığı banka olan Vakıfbank, önümüzdeki günlerde yaklaşık 9 bin Büyükşehir personeline 3 bin 50 lira promosyon ödemesi yapacak. Bilindiği gibi daha önce Büyükşehir çalışanları yine 3 yıl için 1700 lira promosyon parası almıştı

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

76 − = 75