İLLA BİRİNİN CANIMI YANMALI?

 

 

 

 

 

Bakın beyler, bayanlar! Bunu iş olsun diye söylemiyorum. Derdim kendimizi göğe çıkartmak falan da değil ama şu gazetecileri dinleyin.

 

Biz işkembeyi kübradan atmıyoruz, insanlarla konuşuyoruz, görüşüyoruz, gözlemliyoruz. Defalarca dile getirdim, yetkilileri sözlü ve köşe yazılarımla uyardım, bu mobil ışıklar olmadı diye.

 

Bu kaza da yaya da suçlu olabilir, araba sürücüsü de mevzu o değil ama burası böyle kalırsa daha çok kaza olur.

 

Aslında uzun zamandır korkulan oldu. Tamam battı, çıktı yapılmadı. Tamam mobil ışıkların olduğu yere üst geçitte yıllardır yapamadınız ama en azından orada yaşanan sıkıntıyı görüp, anında müdahale etmeniz gerekmiyor mu?

 

Bugün Değirmendere’den dönüşlerde de, direk geçişlerde de, trafik ışıklarının yanma zamanı ve ayrıca yeri de doğru değil. Karşıdan karşıya geçilen yer çok dar yapıldı. O ışık yandığında yaşanan keşmekeşliği yerinde görmeniz lazım.

 

Bu uygulamayı hazırlayan Büyükşehir’deki görevli arkadaşlar bunları nasıl görmüyor, düzeltmek için birşeyler yapmıyor anlamak mümkün değil. Neden bizde yapılan işler de hep bir aksaklık kalıyor?

 

Yaşanan kaza sonrası bölge esnafı büyük tepki verdi. Çünkü orada yapılan işin kullanışlı olmadığını görüyorlar.

 

Bir çok insan kaza sonrası bana yazdı, bizde orada ölüm tehlikesi atlattık diye.

 

Evet biliyorum ve görüyorum ki, insanımızın bir kısmı kurallara uymamakta direniyor. Ağa, paşa benim deyip arabasını kullananlarda var.

 

İyi de bu cezalar niye var? Trafik polisi neden hizmet veriyor?  Bu kurallara uymayanları durdurmak için değil mi?

 

Vatandaşlar kurallara uymuyor, biz ne yapalım diyerek sorunlardan kaçamayız. Trafik polisi mi az arttırılsın! Trafik zabıtası mı gerekiyor konulsun. Cezalar yeterince caydırıcı olmuyor mu arttırılsın!

 

Bu kurallara uymayan insanların hayatlarını hiçe sayanlar gerekirse hapisle cezalandırılsın ama bu acılar yaşanmasın.

 

Sadece yaşanan bu kaza ile ilgili konuşmuyorum. Elbet kötü olaylardan ders çıkarmak, bunları engelmek için bir şeyler yapmak gerekiyor.

 

Devlet ve yetkililer gerekeni yapsın, her fertte aynaya bakıp, trafikte ben nasıl araç kullanıyorum diyerek kendine çeki düzen versin.

 

Bugün Türkiye bir çok konuda gelişirken, artık trafikte yaşanan bu sıkıntılar da son bulsun. Bugün yayalarda, araç kullananlar da gideceğiniz yere 5, 10 dakika geç gidin, araçlarınızı sakin kullanın, bu acılar yaşanmasın.

 

Herkes üstüne düşeni yerine getirsin. Ondan sonrası Cenabı Allah’a kalmış.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

88 − = 80