İLK KEZ EV SAHİBİ OLACAKLARA MÜJDE

Konut Seferberliği başlatan Hükümet, ilk kez ev alacaklara müjdeler vermeye devam ediyor! İlk defa Ev alacaklar devletten 25 bin TL, geri ödemesiz hibe destek ödemesi alabiliyor! Yürürlüğe yeni giren uygulamayla birlikte şartları taşıyan ve ilk evini alacak olan vatandaşlar, 25 bin TL hibe desteğin sahibi olacak! 25 Bin TL Geri ödemesiz Konut desteğinin detayları haberimizde..

Devletten ev sahibi olmak isteyenlere büyük müjde! Yıllardır kiracısınız ve artık bir ev alıp ev sahibi mi olmak istiyorsunuz? Devlet, ilk defa ev sahibi olacak vatandaşlara, geri ödemesiz, hibe olarak 25 Bin TL destek ödemesi yapıyor! Devletin, son dönemde başlattığı ‘Düşük faizli Konut Seferberliği’ müjdeleri %0,99’luk Konut kredisi faiz oranlarının ardından daha da devam ediyor! 25 Bin TL’lik hibe destek ödemesi vatandaşları memnun edecek!

 

Hükümet, başlattığı ‘Konut Seferberliği’ çerçevesinde, ilk defa ev alacak vatandaşlara, peşinat bulmada sıkıntı yaşamasınlar diye 25 bin TL geri ödemesiz destek sağlıyor. İnşaat sektörünü de rahatlatmayı amaçlayan bu uygulama henüz yeni yürürlüğe girdi! Hükümetten 25 bin TL’lik geri ödemesiz hibe destek alabilmek için belli başlı şartlar da var.

 

Devlet’ten Ev Sahibi Olmak için 25 Bin TL Geri Ödemesiz Hibe Desteği Nasıl Alınır?

Artık ev sahibi olmak isteyen ve ilk evini almak için birikim yapmaya başlayan vatandaşlara devlet yardım elini uzatıyor. Bankada ‘Konut Hesabı’ açan vatandaşlara 25 bin TL’ye kadar destek ödemesi yapılıyor.

Konut hesabı, vatandaşların ev sahibi olmak için belli bir bankada açtığı ve düzenli olarak para yatırıp, ev almaya hazırlandığı sırada da devletin destek ödemesi yaptığı hesaptır. Böylece devlet, vatandaşın hem birikim yapmasını hem de ev sahibi olup konut stoklarının erimesini hedeflemektedir.

 

Konut Hesabı Nedir? Hangi Bankada Açılır?

Konut hesabı, Bankaların ‘tasarruf hesapları’ sınıfında yer alan bir ürünüdür. Devlet bankalarında Konut hesapları açılabilmektedir. Bunlardan başlıcaları; Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Şekerbank’tır.

Bu bankalar dışında Finansbank, Denizbank, İş Bankası ve Kuveyt Türk’te de Konut Hesabı açarak birikim yapmaya başlayabilir, bu yolla ilk evinizi alırken devletten 25 Bin TL geri ödemesiz, hibe destek ödemesi alabilirsiniz.

 

Devlet Ev Alacaklara Ne Kadar Destek Veriyor?

Devlet desteği ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşların, yukarıda yer verilen bankalardan ‘Konut Hesabı’ açtırmaları gerekiyor. Ardından en az 3 yıl boyunca düzenli olarak bu Konut hesabında birikim yapılması zorunluluğu bulunuyor.

Devlet, yatırım yapanlara her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca belirlenen oranlar ve tutarlar çerçevesinde destek sağlıyor.

Konut hesabında 36 ila 47 ay arasında birikim yapan vatandaşlar, konut hesaplarında toplam biriken bakiyenin %15’i kadar devlet desteği alabiliyorlar. Ancak bu durumda Devlet desteği ödemesi 16 bin 313 TL 21 kuruşu geçemez.

Konut hesabında 48 ila 59 ay boyunca birikim yapan vatandaşlar, bu hesaplarında biriken toplam bakiyenin %18’i kadar devlet desteği alıyorlar. Bu durumda da devlet desteği ödemesi 17 bin 568 TL 08 kuruşu geçemiyor.

Konut hesabında 60 ay (5 yıl) ve üzeri birikim yapan vatandaşlar, %25’lik devlet konut hesabı katkısı alabiliyor. Bu destek de en çok 24 bin 746 TL olabiliyor. Sonuç olarak 5 yıl boyunca Konut Hesabı’na yatırım yapan vatandaşlar, ilk evlerini alacakları zaman devletten 25 Bin TL geri ödemesiz, hibe destek sağlayabiliyor.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 59 = 68