‘İHTİYATİ TEDBİR KARARI REDDEDİLDİ’

Gölcük’te ki eski Coşkun Otel binasının yıkımı için verilen mücadele de gelinen sonuç, Kocaeli 1.İdare Mahkemesi tarafından verilen geçici yürütme durdurma kararı ve  Kocaeli 2. İdare Mahkemesinde de diğer bir hissedarın açtığı davada da geçici yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Yıkımı yılan hikâyesine dönen eski Coşkun Otel binasında Kocaeli 2.İdare Mahkemesinin verdiği geçici yürütmeyi durdurma kararının da, olayın niteliğine ve davanın durumuna göre yürütmenin durdurulması isteminin, davalı idarenin birinci savunması alındıktan ve ara kararı gereği yerine getirilene kadar geçici yürütmeyi durdurma kararı verildi.

İHTİYATİ TEDBİR KARARININ REDDİNE, 

Edinilen bilgiye göre  Gölcük Sulh Hukuk Mahkemesinde eski Coşkun Otel binası ile ilgili açılmış olan binanın güçlendirilmesi talepli davada, davacının kentsel dönüşüm ile ilgili yıkım kararına istinaden ihtiyati tedbir kararı verilmesi talebi mahkeme tarafından; “İdari Kurumlar tarafından tesis edilmiş yıkım kararına karşı adli yargı mercilerinde tedbir kararı verilemeyeceğinden ihtiyati tedbir isteminin reddine karar verdi.”

ÜRKÜTEN GÖRÜNTÜSÜYLE YIKIMI BEKLİYOR

Gölcük depreminden sonra geçen 23 yılda kullanılamayan ve hasarlı olan Coşkun Otel binası önünden geçerken bile korkutan devasal manzarasıyla sonuç bekliyor. Coşkun Otel binasının hissedarlarının %80’e yakın çoğunluğu dilekçe ile müracaat ederek binanın yıkılması yönünde talepte bulundu.

Coşkun Otel binası her gün binlerce insanın önünden geçtiği, insan sirkülasyonunun çok fazla olduğu konumuyla, vatandaşların adeta korkulu rüyası oldu.

Önümüzdeki günlerde yıkılmasını isteyen hissedarlardan Ahmet Kağan Coşkun’un açıklama yapması bekleniyor.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 80 = 85