İddialar çok ciddi! Başkan Hürriyet’in yeğeni’nden belediyeye milyonluk faturalar

AK Parti İzmit Belediye Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş, Başkan Hürriyet’in yeğeni Hakan Oral’ın 3 isim üzerinden belediyeye fatura kestiğini iddiaları üzerine gözler başkan Fatma Kaplan Hürriyet’e çevrildi.

İzmit Belediyesi 2021 yılı Denetim Raporu’na göre doğrudan teminle, ihalesiz, yasal sınırları 10’a katlayarak 50 milyon TL’ye ulaştı.

İzmit Belediyesinin 2021 yılı denetim raporunu değerlendiren AK Parti İzmit Belediye Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş CHP İzmit Belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yeğenlerine, yakınlarına ve partililere vermiş olduğu 50 milyonluk doğrudan temin listelerini ve çok ciddi iddialarını açıklarken canlı yayın kesilmişti.

AK Parti İzmit Belediye Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş, sosyal medyasından yaptığı paylaşımla şu ifadeleri kullandı;

İzmit Belediyesi 2021 Denetim Raporu…

Geçen yıl ki denetim raporunda, CHP Kocaeli İl başkanı Harun Yıldızlı’nın yeğenine ödenen paralar ortaya çıkınca, Yıldızlı: “Yeğenim değil, dedemin kardeşinin torunu” demişti.

Bu yıl ise Belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yeğenlerine doğrudan ihalesiz yaptığı ödemeler ortaya çıkınca, yeni bir çığır açarak, nişanına katıldığı yeğenini tanımadığını iddia etti ve maalesef bu işleri hemşehrilerimizden saklamak için iki kez canlı yayınını kesti.

Bizlere isimlerini açıklayın dedi. Peki öyleyse;

1-Özek Prodüksiyon ve Danışmanlık.

Ortaklar: Zekiye Köstekli Oral-Gül Altın

23 kez toplamda, 355.000₺

2-Event 4 Ever.

Sahibi: Koral Altın (Gül Altın’ın eşi.)

7 kez toplamda, 450.000₺

3-Hakan Oral.

Firma yok. Ödemeler, harcama pusulası ile.

4-Zekiye Köstekli Oral şahıs firması.

AK Parti İzmit Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş,  23 Temmuz 20218’de Başkan Hürriyet’in milletvekili olarak bizzat nişanına katılıp, “Sevgili yeğenim Hakan’ı da nişanladık. Sevgilerini ölümsüzleştirmeye doğru attıkları ilk adımda Zekiye ve Hakan’a sevgilerinin hep ilk anki gibi taze kalması ve mutlu olmalarını diliyorum” dediği kişinin Hakan Oral olduğunu belirtti.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

67 − = 60