HÜRRİYET BÜYÜKAKIN’A GİDECEK!

Hürriyet Büyükakın’a gidecek

İzmit Belediyesi Encümen toplantısında birçok konu görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı ziyaret edeceğini dile getirdi

İzmit Belediyesi Encümen toplantısı bugün belediye binasında Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında encümen üyeleri Muharrem Tutuş, Fikret Hocaoğlu ve Mehmet Çetin ile birim müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Encümen toplantısında ruhsatsız ve kaçak yapılara ağır para cezaları kesilirken birçok kaçak yapıya yıkım kararı çıktı.

Mayıs ayı Encümen toplantısında toplam 48 madde görüşülürken, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 3 madde, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü 7 madde gündeme getirirken Yapı Kontrol Müdürlüğü kaçak ve ruhsata aykırı olan yapılar için 38 maddeyi gündeme getirdi. Gündeme getirilen tüm maddeler onaylanırken kaçak yapı konusunda Belediye Başkanı Hürriyet, “Vatandaşlarımız dar boğazda mümkün olan tüm kolaylığı sağlayalım ama hukuka aykırı iş yapmayalım” dedi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün gündem maddelerinde Deretepe Mahallesi’nde 154 ada 3-4-5 nolu parsellerin tevhidine onay verildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün gündem maddelerinden olan Kozluk Mahallesi’ndeki Heykel taksi durağı kira sözleşmesinin feshedildi. Taksi durağı ile yeni sözleşme imzalanacak.

Yenidoğan Mahallesi’ndeki istinat duvarının yıkılmasına karar verildi. Yenimahalle’de bulunan 2 kaçak inşaata para cezası verilmesi de toplantıda karara bağlandı. Bağlıca Mahallesi’nde kaçak samanlık ve ahır inşa eden bir vatandaş belediye ekiplerinin ikazının ardından ahır ve samanlığı yıktı. Ambarcı Mahallesi’nde Sami Gündüz adlı vatandaşa verilen para cezası imar barışı çerçevesinde iptal edilecek. Gökçeören Mahallesi’nde 3, Ambarcı Mahallesi’nde de 1 metruk yapı yıkılacak. Kabaoğlu’nda cami lojmanı olarak kullanılan bir alan yıkılmasına karar verildi. Başaran Camii’nin eski cami binasının yıkılması kararlaştırıldı. Ambarcı’da da eski okul binası yıkılacak. Öte yandan belediye tarafından tespit edilen kaçak yapılara ruhsata bağlama koşuluyla para cezaları kesildi.

Başkan Hürriyet toplantıda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı da ziyaret etmek istediklerini dile getirdi. Hürriyet, “Tahir Büyükakın’ı ziyaret etmek istiyoruz, geçen hafta zamanlarımız uymadı, önümüzdeki haftalarda meclis üyeleriyle beraber zamanlarımız uyduğu bir zamanda belediye adına Tahir Büyükakın’ı ziyaret etmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 33 = 39