HAYDİ GÖLCÜK! BU ÇAĞRIM HERKESE

Geçmişi sorgulayarak, neden şimdi diyerek bir sonuca varma imkanımız yok. Emniyet güçlerinin son dönemde yakaladığı uyuşturucunun haddi hesabı yok. Bir çok satıcı da ya tutuklandı, yada bu işi yapamaz hale getirildi. Bu önemli bir şey…

 

 

Uyuşturucu ile mücadele de devletin bu kadar kararlı olduğu bir dönem hatırlamıyorum. Gençlerimizi zehirleyen, toplumdan soyutlayan ve huzurumuzun bozulmasına neden olan bu illet ile yapılan mücadeleyi önemsemek bir o kadar destek olmak çok önemli.

 

Geçmişi sorgulayarak, neden şimdi diyerek bir sonuca varma imkanımız yok. Emniyet güçlerinin son dönemde yakaladığı uyuşturucunun haddi hesabı yok. Bir çok satıcı da ya tutuklandı, yada bu işi yapamaz hale getirildi. Bu önemli bir şey…

 

Şimdi bu noktada yapılması gerekenler var. Bir kere salt polisle bu sorunun üstesinden gelemeyiz.

 

Bu hafta içinde Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, ilçemizde uyuşturucu ile mücadeleyi tabana yaymak adına bir toplantı yaptı. Ben faydalı görüyorum. Toplumda bunun dillenmesi bile bu zehri satanlara karşı daha büyük tepkilerin oluşmasına neden oluyor.

 

Yalnız bu tarz toplantıları daha geniş zeminde yapmak lazım. Fotoğrafları görünce mesela Ülkü Ocağı neden yok diye aklımdan geçmesine neden oldu.

 

Bilindiği üzere Tuncay Cabar başkanlığında önemli çalışmalara imza atan Ülkü Ocağı, uyuşturucuya karşı mücadele başlatmış, bastırdığı broşürleri tüm ilçede dağıtarak bir farkındalığın oluşmasını sağlamıştı. Mücadeleleri şuan içinde devam ediyor.

 

Şimdi ilçemizde Kaymakam Bey uyuşturucu ile mücadele başlatıyorsa, Ülkü Ocağını’da bu toplantılara davet edip, mücadelenin içerisine katmalı diye düşünüyorum.

 

Uyuşturucu ile mücadelenin bir öteki yönü de bu ileti içen gençlerin tekrar topluma kazandırılması. Bu çok önemli!

 

Emniyet zaten bu illeti satanları yakalamak ve adalete teslim etmek zorunda. İçen gençleri de rehabilite edip, tekrar topluma kazandırmak devletimizin görevi.

 

Geçtiğimiz aylarda Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim’in 17 yaşında bir genci zorunlu tedavi yaptırmak için nasıl bir mücadele verdiğini sizlere yazmıştım.

 

Zorunlu olarak o genci tedavi ettirmek adına günlerce uğraştı. İşte en basiti bu durum mutlaka yasalaşmalı. Bence 18 yaş değil, tüm uyuşturucu kullananlar için zorunlu tedavi uygulanmalı.

 

Bunu yaparken de tabi uyuşturucu ile mücadelenin tedavi ayağı olarakta il ve ilçelerde rehabilitasyon merkezleri kurulmalı.

 

İşin özü uyuşturucu ile mücadele sadece devletinde değil, toplumun komple mücadele edeceği hale gelmeli. Herkes taşın altına elini değil, gövdesini koymalı. Devlet pek tabi öncülük görevini sürdürmeli.

 

Ben Kocaeli adına hem Vali Beyin, hem de Kaymakam Beyin çok ilgili olduğunu görüyor ve bundan herkesin güç alması gerektiğini düşünüyorum.

 

Ülkü Ocağından, odalara, hemşehri derneklerinden, diğer sivil toplum kuruluşlarına Haydi Gölcük bu illetin üstesinden gelelim, gençlerimizi bu bataktan kurtaralım diyorum!

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 2 =