“Hayatın İçindeyim” Gölcük’te

Kocaeli’de İkamet eden, 55 yaş üstü vatandaşlarımız için sosyal aktivite ve hobi  kulüpleri aracılığıyla sağlıklı, sosyal, keyifli  yaş almaya dayalı, aktif yaşlanma programı ilçemizde de uygulanacak.

Kocaeli’de İkamet eden, 55 yaş üstü vatandaşlarımız için sosyal aktivite ve hobi kulüpleri aracılığıyla sağlıklı, sosyal, keyifli  yaş almaya dayalı, aktif yaşlanma programı ilçemizde de uygulanacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Köse, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü Yaşlı Hizmetleri Şefi Ayşegül Özkar Yıldırım, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü Yaşlı Hizmetleri Hayatın İçindeyim Projesi Gölcük Sorumlusu Tarık Yavuz Uzuner ve Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Bat, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’i ziyaret ederek, Gölcük’te başlayacak “Hayatın İçindeyim” projesiyle ilgili bilgi verdi.

Proje dahilindeki tüm aktiviteler ve üyelik ücretsizdir. Detaylı bilgi almak isteyen hemşehrilerimiz Büyükşehir 153 nolu telefonunu arayabilirler.

HAYATIN İÇİNDEYİM PROJESİ KAPSAMINDA HOBİ KULÜPLERİ OLUŞTURULACAK

Bireylerin hayatları boyunca eksik kaldıklarını düşündükleri ve almayı istedikleri eğitimler alanında uzman kişiler tarafından sunulacak.

Bireyleri şehir hayatından çıkarmak yeşille tekrar tanıştırmak hedeflenmektedir. Demonte dikey bahçe (Evden çıkamayanlar için), Doğa Okulu, Fidan Dikme, Doğa Yürüyüşleri, Hobi Bahçeleri bunlardan bazılarıdır.

YEŞİL SEVENLER KULÜBÜ

Sağlıklı beslenme ve sağlıkla ilgili seminer, eğitim, bilgilendirme ve destek çalışmaları yapılacaktır. Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri, Olta Balıkçılığı, Yelken, Bisiklete Binme, Bocce Ligi bunlardan bazılarıdır.

SAĞLIKLI YAŞAM KULÜBÜ

Bireylerin yaşlılık sürecinde ilgi alanlarına göre tercih edebilecekleri alanlarda sanatsal faaliyetler düzenlenecektir. Resim, Fotoğraf, Hat sanatı, Ebru sanatı, Örgü örme, Müzik alanları bunlardan bazılarıdır.

SANAT KULÜBÜ

Çeşitli kültürel etkinlik ve aktiviteler yapılacaktır. Tarih ve turistlik mekan ziyaretleri, Yöresel yemek kursları, Yöresel müzik eğitimleri, Tiyatro sinema etkinlikleri, Oyun ve müzikal etkinlikleri bunlardan bazılarıdır.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 42 = 46