HAYATA +1 DEĞER KATTILAR

 

 

 

+1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla “Hayata +1 Değer Kat” sloganı ile bir dizi etkinlik düzenledi.  İlk olarak Anıtpark’ta Atatürk Anıtı’na çelenk sunma göreni yapıldı, ardından da “Gerçek Dostlar Kromozom Saymaz” isimli Fotoğraf Sergisi açıldı. Bu özel günde anlamlı etkinliklerle down sendromu ile ilgili farkındalık oluşturulurken, o çocuklarından bizden biri olduğu anlatıldı.

 

 

 

 

 

 

+1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla “Hayata +1 Değer Kat” sloganı ile bir dizi etkinlik düzenledi. İlk olarak Anıtpark’ta Atatürk Anıtı’na çelenk sunma göreni yapıldı. Törene ilgi büyük olurken ve sahipliğini +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz yaptı ve ayrıca Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Uluslararası Down Sendromu Federasyonu Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Muhtarlar Derneği Gölcük Şube Başkanı Bilge Saral, İYİ Parti İlçe Başkanı Büşra Karademir, siyasi parti temsilcileri, STK’ların başkan ve yöneticileri ile çok sayıda davetli ve down sendromlu çocuklar katıldı.

“DOWN SENDROMU BİR HASTALIK DEĞİLDİR”

Tören saygı duruşu ve beraberinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlk konuşmayı da Dernek Başkanı Belgin Abanoz yaptı. Abanoz konuşmasında, “Down sendromu, vücut hücresinde fazladan bir kromozom bulunması sebebiyle olan genetik bir durumdur. Down sendromu bir hastalık değildir ve kalıtsal değildir. Hamilelikte tesadüfen meydana gelir. Down sendromlu herkes, farklı derecelerde öğrenme güçlüğüne sahiptir. Derneğimiz 27 Mart 2017 tarihinde resmi olarak kurulmuştur. Derneğimiz tüzüğünde yer aldığı gibi; ‘Dernek amacımız down sendromlu bireylerin sosyal hayatlarına yönelik, meslek edindirme kurslarına yönelik çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur. Ben yaptığımız etkinlik ve çalışmalarla adımızı duyurduğumuzu ve başarı yakaladığımızı düşünüyor, bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“ASKERİMİZİN YANINDAYİZ, AFRİN’E GİDİP 100 KOÇ KESECEĞİZ”

Abanoz’un konuşması sonrasında Uluslararası Down Sendromu Federasyonu Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Federasyonumuz Dünya’da 30 ülkenin katılımı ile Türkiye’de de 21 dernekten oluşuyor.  Bu derneklerin içerisinde en aktif olanı Gölcük derneğimiz. Çok fedarca çalışmalara imza atıyorlar. İsrail askerlerinin şiddet uygulayarak gözaltına aldığı down sendromlu Muhammed için harekete geçtik ve 16 yaşındaki Filistinli gencimiz serbest kaldığı an onu Türkiye’ye getirdik. Tüm Dünya’da ki olayları takip ediyoruz. Şimdi ise downlu çocuklarımızla birlikte Afrin’e gideceğiz. Askerimize destek olup, 100 baş koç keseceğiz. Bizim hedefimiz bu çocuklarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, unutmayalım ki, down sendromu bir hastalık değil, +1 kromozumdan kaynaklı farklı şekilde Dünya’ya gelmektir” ifadelerini kullandı.

ELLİBEŞ: “TAKDİR EDİYOR VE DESTEKLİYORUM”

Tuncay’ın sonrasında Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk bir konuşma yaptı ve ardından Mehmet Ellibeş duygu ve düşüncelerini aktardı. Ellibeş konuşmasında, “Ben Belgin Abanoz’u çıktığı bu yolda her zaman takdir ediyor ve elimizden geldiğince de destekliyorum. Çok güzel çalışmalara imza attılar. Gölcük’te bu konuda bir farkındalık oluşturdular. Kendilerine başarılar diliyor, her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR İLE TANINMIŞ İSİMLERİ YÜZLERİNİN FOTOĞRAFI SERGİLENDİ

Konuşmaların ardından Gölcük Belediyesi Sanat Galerisine geçildi ve “Gerçek Dostlar Kromozom Saymaz” Fotoğraf Sergisi’nin açılışı yapıldı. Açılış törenine Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ta katıldı. Açılış sonrasında sergi gezildi. Gölcük’ün tanınmış simalarının yüzleri ile down sendromlu çocukların yüzlerinin yan yana getirildiği fotoğraflar büyük ilgi çekerken aynı zamanda da beğenildi. Yapılan kokteyl sonrasında fotoğraf sergisi ilçe halkının ziyaretine açıldı. Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

2 + 4 =