Hayat Kimya’dan Milyon Liralık yeni yatırım!

Bölgemizin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Hayat Kimya Sanayi Anonim Şirketi,  yeni yatırımı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yatırım teşvik başvurusunda bulundu.  Bakanlık tarafından Hayat Kimya’nın teşvik talebi uygun görüldü ve tamamlama vizesi verildi.

Cezayir, İran, Mısır, Bulgaristan, Fas, Rusya ve Nijerya gibi pazarlarda diğer markalarla rekabet halinde olan Hızlı tüketim ürünleri sektöründe bebek bezi, temizlik kağıtları ve ev bakım ürünlerinde sunduğu 12 markasını, dünya çapında 100’e yakın ülkede tüketicilerle buluşturan Hayat Kimya yeni bir yatırıma hazırlanıyor.

31 MİLYON 242 BİN LİRALIK YATIRIM

Hayat Kimya, “Başka Yerde Sınıflandırılmamış Tekstil Ürünleri İmalatı” olarak tanımladığı yeni iş alanı için 31 Milyon 242 Bin liralık yeni yatırım yaptı. Bunun yanı sıra Hayat Kimya 5 Milyon 65 bin Dolar tutarında yeni makine ve teçhizat aldı.

TEŞVİK TALEBİ UYGUN GÖRÜLDÜ

Hayat Kimya, bu yeni yatırımı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yatırım teşvik başvurusunda bulundu. Firma devletten çeşitli vergi istisnaları ve yatırım teşviği istedi. Bakanlık tarafından Hayat Kimya’nın teşvik talebi uygun görüldü ve tamamlama vizesi verildi.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

9 + 1 =