Hayat Boyu Öğrenme Haftası başladı

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı Gölcük Halk Eğitim Merkezi tarafından 1-7 Haziran “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinliği Gölcük Anıt park’ta törenle başladı.

Anıt park’taki törene Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, okul müdürleri Muhtarlar katıldılar.

Anıt park’taki törende saygı duruşu istiklal marşının okunmasının ardından Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Osman Peken günün anısına konuşma yaptı Peken konuşmasında şunları dile getirdi Peken “Sayın Kaymakamım; Belediye Başkanım; İlçe Milli Eğitim Müdürüm; Kurum müdürlerim; Basın mensupları, değerli misafirler Hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bu yıldan itibaren haziran ayının ilk haftasını “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” olarak kutlayacağız.

Bakanlığımızca, hayat boyu öğrenme kapsamındaki eğitim ve öğretim faaliyetleri aracılığıyla; bireysel, toplumsal gelişim ve istihdam öncelikli bir yaklaşımla bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

Gölcük Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında toplamda 296 kurs açtık. Bu kurslara toplam 4.150 kursiyerimiz iştirak etmiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Tabii ki bu sayı geçen yıllara göre çok düşük. Sebebi de malum salgın hastalık. Bundan sonraki süreçte hayatımızın normalleşmesine paralel olarak kurslarımızı açmaya ve yaygınlaştırmaya devam edeceğiz.

Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK beyin paylaşımında belirttiği gibi: “Hobilerin hayat boyu mesleğe dönüştüğü kurslarımızla evinizde, mahallenizde, köyünüzde dilediğiniz her yerdeyiz. 3 hin 645 kursumuzdan biri mutlaka sizin için…

Bekliyoruz.”

Bu çalışmalarımızda bizlere desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza; kurs yeri ve araç gereç temininde her zaman yanımızda olan Gölcük Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Programın hazırlanmasında emeği geçen kurumumuz idareci ve öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize de teşekkür ediyorum. “Her Zaman, Her Yerde Ve Her Bireye Eğitim” Diyorum Ve Saygılar Sunuyorum” dedi.

Müdür Yardımcısı Osman Peken’in konuşmasından sonra 65 yaş üstü kursiyerlerine plaketlerini Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ve Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu tarafından takdim edildi, daha sonra yabancı uyruklu kursiyerlerin kursu tamamlamalarından dolayı belgelerini ise Gölcük Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert tarafından verildi. Program daha sonra anıt park’ta açılan standları protokol tarafından gezilerek sona erdi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

68 + = 76