HATALARI YOK SAYMADAN İLERLEYECEĞİZ

AK Parti İzmit İlçe İstişare toplantısında konuşan İl Başkanı Mehmet Ellibeş, “ Durumumuzu gözden geçirip geçmişten bu yana yapılan hataları yok saymadan ilerleyeceğiz” dedi

AK Parti İzmit İlçe İstişare toplantısı Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, İl eski Başkanı Mahmut Civelek, İzmit İlçe Kurucu Başkanlarından Necdet Eksen, Hüseyin Yusuf, AK Parti İzmit Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, Büyükşehir Belediyesi İzmit Koordinatörü Abdullah Köktürk, İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, İzmit İlçe Kadın Kolları eski Başkanı Betül Yazıcı, Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aykut Çağlayan, eski meclis üyeleri, İzmit İlçe eski Başkanı Rıfat Akbaş, İzmit Belediye meclis üyelerinin yanı sıra MHP’li Meclis Üyesi Engin Uçar, il ve ilçe yöneticileri, eski il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.

 

BUNDAN BÜYÜK UNVAN YOK

Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, “istişare rahmettir, berekettir. Bu harekete buralara sizlerin gayreti ve heyecanıyla geldi. Ne mutlu ki u davanın sizin gibi sahipleri var. AK Parti’nin ne denli samimi insanlarla dolu olduğunu 1 yıla yakın başkanlığımda gördüm. Uyarılarınıza her zaman kulak verdik. Tavsiyelerinizle yol haritamızı belirledik. Şahsım başta olmak üzer her AK Partili davamızın tabii neferidir. Bundan büyük unvan da yoktur. Gerisi nasip işidir. AK davaya gönül verdiğiniz için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

MECLİSTE SANKİ HEP HAYIR DİYORMUŞUZ GİBİ BİR İNTİBA VAR

Güney’in ardından konuşan İzmit Belediye Meclisi grup Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, “İzmit meclisinde kenti ve kentlinin hakkını korumakta samimi gayret içindeyiz. Bilgi kirliliği nedeniyle zaman zaman yanlış anlaşmalar olabiliyor. Mecliste sanki hep hayır diyormuşuz gibi bir intiba var. Ekim ayı itibariyle 71 adet karar almış 3’üne ret, 68’ne evet demişiz. Yani yüzde 4’üne ret yüzde 96’sına evet demişiz. Sanki meclis çalıştırmıyormuşuz gibi düşünülüyor. Bunu AK Partili arkadaşlarımız da böyle zannediyor. Büyükşehir meclisinde ise 259 karar almışız, bunun 61’i hayır, 197’si evet Yani Millet İttifakı yüzde 24 hayır, yüzde 76 evet demiş. Bizim yüzde 4’ümüz çok gözüküyor onların yüzde 24’ünü kimse görmüyor” dedi.

 

AK PLAKALI HİÇBİR TAKSİNİN KALDIRIMA PARK ETME LÜKSÜ YOK

Sözlerini sürdüren Soydabaş, “Bizler partinin yüzüyüz. Herkes bizim hareketlerimize göre şekilleniyor. Eğer kendinizden bir şey vermezseniz yaptığınız hiçbir şey kabul edilmiyor. Kendimizden vereceğimiz tek şey ise tebessümdür. Bunu kesinlikle ıskalamamamız, birini görmezliğe gelmememiz lazım. Birini görünce kaçmamamız lazım. Bazı partililerimiz AK plakalı araç kullanıyor. AK plakalı hiçbir taksinin kaldırıma park etme lüksü yok. Vatandaşlar bunu görünce tüm partimize mal ediyor. Lütfen temsilci olarak bizler partinin yüzü olduğunu unutmayalım” ifadelerini kullandı.

 

FİLM ŞERİDİ GİBİ

Soydabaş’ın ardından konuşan İl Başkanı Mehmet Ellibeş, “12. son istişaremizi yapıyoruz. Aile meclisleri olarak buluştuğumuz mutlu tabloda zinciri tamamlıyoruz. Sizlere nutuk atacak değilim. Aktaracağım bilgiler zaten hafızanızda var. Sizlerin emeği ve alın teri ile partimiz bugüne kadar geldi. Yaşam hızla devam ediyor. Süreç o kadar hızlı ilerliyor ki 18 yıllık parti ömrümüzün film şeridi gibi hatırlamak lazım. Dün ile bugünün mukayesesini yapmamız için dünü iyi hatırlamamız gerekiyor. Bugüne kadar kazanımlarımız cepte onların mutluluğunu yaşıyoruz ama bugün geldiğimiz noktada bir takım sıkıntılarla karşı karşıyayız. İnişler ve çıkışlar iktidarlarda da oluyor. Çünkü her şey sizin elinizde değil” dedi.

 

EKONOMİK TEDBİRLER MEYVESİNİ VERİYOR

“Bir takım müdahaleler, yörüngeden kaymalar ve şaşmalar olabiliyor” diyen Ellibeş, “ Bugüne kadar yaşadığımız en büyük sıkıntı ekonomide olduğu söyleniyor. Doğru bu gerçekler var. Ama nihayetinde yakın tarihte her şeyin normale döndüğü enflasyonun tek hanelere döndüğü IMF borcunun ödendiği hayatın normale döndüğü bir süreç yaşadık. O günlerde yurtdışı kaynaklı bir anket incelemiştim. O günlerde neden AK Parti’ye oy veriyorsunuz diye sormuşlar. Yüzde 55’ine yakını ekonomik istikrar demiş. Ekonomik tedbirler meyvesini veriyor” diye konuştu.

 

BİRİNİ HALLEDİYORSUNUZ DİĞERİ ÇIKIYOR

Sözlerini sürdüren Ellibeş, “Ülke bu iktidarın elinde güçlü adımlarla hedeflerine doğru yürüyor. Bunu durdurmak isteyen güçler dün de vardı bugünde olacak. Yumuşak karın olarak görülen ekonomik istikrar üzerinde çalışılıyor. Sonrasını hepimiz gördük zaten. Gezi olaylarından çukur edebiyatlarından 15 Temmuz darbe girişimine, güneyimizde oluşturulan olumsuz senaryolar. Birini hallediyorsunuz diğeri çıkıyor. Ama liderimizin kararlı duruşu, milletinin ona inanışı, yanında oluşu teşkilatlar olarak her birimizin desteğiyle bütün sıkıntıları merhale merhale aştık elhamdülillah. Ülkeyi bölmek isteyenlerin hayallerinin tükenmediğini görüyoruz. Güneyde bir terör devleti oluşturma gayesinde olanlar el ele vermiş durumda” dedi.

 

ANA MUHALEFETİN YAPACAĞI BİR ŞEY YOK

“Muhalefet başkanlık koltuğuna kim oturacak onun kavgasıyla uğraşıyor” diyen Ellibeş “ Bu kumpasa gerek var mı birine kazık atmaya gerek var mı? Ama CHP’de var. Neymiş liderimiz CHP’yi yönlendiriyormuş. Yalan iftira, kumpas ellerinde patladı mı patladı, gümledi mi gümledi. Bunun tek izahı var. Bay Kemal koltuğu gitmesin diye kendine göre güçlü gördüğü Muharrem İnce’yi saf dışı bırakmak istiyor. Güneyde terör devleti oluşmuş, Macron bunu demiş hiç umurunda değil. Sorunların çözümü bu iktidar ile çözülür. Ana muhalefetin yapacağı bir şey yok. Sorunları bu gerçeklerin ışığında yönetmek mecburiyetindeyiz” dedi.

 

YÜZÜ KIZARMADI

İçerdeki muhalefet de bundan farklı değil aynı anlayışla yola devam ediyorlar. İftira, gerçekleri saptırmak, toplumu kandırmak. CHP milletvekili Tahsin Tarhan, pehlivan tefrikası gibi yalanları peş peşe sıralıyor. Olabilir yanlış bilgi almıştır dedik. Aynı gün cevabını verdik. Resmi belgelerle gösterdik. Daha ne istiyorsunuz. Golf değil elektrikli araç dedik 10 yıldır zaten var bu araçlar. Bazı CHP’lilerin ona bindiği SEKA Park’ta gezdiği bile basında çıktı. Yüzü kızarmak bir kenara aynı yalanlara sahip çıkarak söylemeye devam ediyorlar. Bu noktada durumumuzu gözden geçirerek geçmişten bu yana yapılan hataları, kusurları yok saymayarak ilerleyeceğiz. Gerçekten hatalarımız yanlışlarımız oldu” dedi.

 

SAĞLAM TEMELLER

Yedi aylık başkanlık sürecinde ilçe ilçe sokak sokak gezdiğini belirten Ellibeş, “Bu gezilerimde konuşulanlara baktığımızda iktidarın il başkanı aramızda geziyor deniyor. Biz dolaştıkça arkadan ses geliyor, iktidar dolaşıyor muhalefet bize uğramadı deniyor. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Bugünden sonra da 2023-2053 hedeflerine bu partiyi getirecek milletin ta kendisidir. Bize düşen milletin içinden ayrılmak, onların derdiyle dertlenmek, sevincine sevinmek. Partiyi o kadar sağlam temele oturtmuşsunuz ki Allah hepinizden razı olsun. Geriye baktığımızda bir ayıbımız yok. Çarkın dişleri o kadar güzel ilerliyor ki gelecekle ilgili heyecan ve hayallerimiz artarak devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

İZMİT’İ KAYBETMEMİZ MORALİMİZİ BOZDU

Kaybedilen İzmit seçimlerinin partide moral bozukluğuna sebep olduğunu ifade eden Başkan Ellibeş, “Tüm belediyeleri almayı istediğimiz süreçte İzmit’i kaybetmemiz moralimizi bozdu. Ancak mili iradenin başımızın üstünde yeri var. Bize daha çok çalışmak düştü. İlk yerel seçimde tekrar İzmit belediyesinde AK Parti bayrağını dalgalandıracağız. Millet avans verir. CHP’de bunu sonuna kadar kullanacak. Ama zamanı geldiğinde de öyle bir hesap gösterir ki altından kalkamazsınız. Terazisi çok hassastır” diye konuştu.

 

DELEGELER İÇİMİZDEN SEÇİLECEK

Delege seçimlerinin de yaklaştığını hatırlatan Ellibeş, “Burası aile meclis her şeyi burada konuşacağız. Pazar günü 5 ilçemizde delege seçimleri olacak. Karamürsel, Gölcük, Başiskele, Kartepe ve İzmit Çarşamba günü Kandıra, 8’inde ise diğer ilçelerin seçimi yapılacak. Bu şekilde delege seçimlerini tamamlayacağız. 280 Bine dayanmış üyemiz var. Delegelerimiz 280 üyenin içinde seçilecek. Ali mi seçilmiş, Ayşe mi seçilmiş çok da önemli değil. Bu davanın şuurlu ve bilinçli savunucusu milli ve manevi değerleri özümsemiş, ülkenin birliği ile samimi inançları olan dürüst ve samimi yani içimizden biri olacak. Bunun ötesi teferruat” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

78 − = 69