HANGİ POŞETLER BEDAVA OLACAK?

Gölcük Bakkallar ve Tekel Büfeleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Hikmet Keskin, bazı ebatlardaki poşetlerin kapsam dışımda olduğunu açıkladı.

Gölcük Bakkallar ve Tekel Büfeleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Hikmet Keskin, sosyal medya hesabı üzerinden 1 Ocak tarihi itibariyle uygulamaya başlanacak olan plastik poşetlerin satış noktalarında kullanıcıya veya tüketiciye ücret karşılığı verilecek olması konusunda bilgi verdi.

HANGİ GRUP POŞETLER BEDAVA

Başkan Keskin; “Plastik poşetlerin ücretli olarak satışı ile ilgili Kanun Maddesi 01/01/2019 salı gününden itibaren uygulamaya geçiyor. Yalnız ekmek, manav ve şarküteri reyonlarında satılan gıdaların hijyenini saglamak icin kullanılan cift kat kalınlığı 15 mikron ve altında olan 50x35cm ebadından küçük, hışır poşet diye adlandırdığımız atlet ve naylon torba olarak kullanılan poşetler kapsam dışında ücretsizdir. Lakin kasalarda, alışveriş sonrası tüm alışveriş poşetlerini toplu olarak bir büyük boy, markalı ve markasız 15 mikron ve üzerindeki poşete koyan müşterilere 25 kuruş karşılığında poşet verilecektir” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

63 − 55 =