HACAMAT TEDAVİSİ HİZMETE GİRDİ

Halıdere’de Hacamat dönemi başladı

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde Geleneksel Tamamlayacı Tıp Uygulamalarından “Hacamat (Kupa)” tedavisi hizmete başladı.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine bağlı Halıdere Fizik Tedavi Merkezinde Hacamat (Kupa) tedavisi yapılmaya başlandı. Uz. Dr. Esin Heval Şirintaş tarafından Halıdere Fizik Tedavi Binasında salı ve perşembe günleri sabah saat 08.00-12.00 saatleri arasında uygulama yapılmaktadır.

Kupa (Hacamat) tedavisi nedir?

Binlerce yıl öncesine dayanan eski bir tıbbi tedavi yöntemidir. Kupta tedavisi hem batı tıbbi hekimleri hem de geleneksel tıp hekimleri tarafından uygulanmaya devam etmiştir. Kupa tedavisi; kan toplamak için lokal bir cilt vakumu oluşturmaya ve ardından ciltten kan çekmek için yüzeyle deri insizyonlarıyla ikinci bir vakuma dayanan eski bir tıbbi tekniktir.

Kupa (Hacamat) tedavi öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Uygulama öncesi hastalar aç karnına gelmelidir. Uygulama sonrası 2 gün hayvansal gıdalardan uzak durmak gerekmektedir. Kupa (Hacamat) tedavisi alınan kan miktarı ile klinik fayda arasında bir ilişki yoktur
Usulsüz ve bilgisizce yapılan uygulamaların önüne geçmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 27 Ekim 2014 tarihinde bu yöntemlerle ilgili yönetmelik resmi gazetede yayınlanmıştır. Bu yönetmeliğe göre bakanlık tarafından yalnızca hekimlere ve sadece kendi alanında uygulama yapmak üzere diş hekimlerine yetki verilmiştir.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

34 − = 26