GÜREL: “CUMHURİYETİN KAZANIMLARINA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Anıtpark’ta Atatürk Anıtı önünde kutladı. Katılım yoğun olurken, İlçe Başkanı Fikret Gürel bir konuşma yaptı. Belediye Başkanı adayı İsmet İşeri’de törene katılanlar arasında idi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Örgütü dün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Anıtpark’ta çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Dün Anıtpark Kent Meydanında gerçekleştirilen tören programına CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, Yönetimi, CHP Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri,  Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan çimen ve Yönetimi, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Güney Yılmaz ve Yönetimi ile çok sayıda partililer katılım sağladı. Törene 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra İlçe Başkanı Fikret Gürel Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi.

“EN BÜYÜK MİRAS VAZGEÇİLMEZ BİR DEĞER”

Daha sonra törende konuşma yapan Başkan Gürel, ”29 Ekim Cumhuriyet Bayram, Türkiye Cumhuriyetinin ulusal onurudur. Bugün 95’nci yıl dönümü coşkuyla kutlamanın mutlu gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Bu şanlı günü yüzyıllar boyunca kutlamaya da devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz” dediğinde; yurdumuzda aynı zamanda devrimler sürecinin de önemli bir adımı atılmıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarıyla Türkiye Cumhuriyeti, çağdaşlaşmış, ekonomik, sosyal ve hukuksal yöndem atılımlar gerçekleştirmiştir. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkıp milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923 tarihinde, “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, ulusumuza bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

“CUMHURİYETİN KAZANIMLARINA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Hedef daima ileri olan, çağdaş bir devletin temelini atan ana unsur, hiçbir tartışmaya mahal bırakmaksızın Cumhuriyetin ta kendisidir. İçinde demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, milli egemenliği ve bağımsızlığı barındırır. 29 Ekim 1923 Türk Milleti’nin karanlığa karşı başkaldırıdır. Dolayısıyla, Türk Devleti’nin halkı ile bütünleşerek emperyalizme karşı savaşarak Cumhuriyeti kurma kararını vermiş olması değerini daha da arttırmaktadır. Cumhuriyetin ortak değerlerine, kazanımlarına her zamankinden daha fazla sahip çıkarak, içtenlikle çalışmalı ve mücadele etmeliyiz. Birlik ve beraberliğimizin bozulmasına, kardeşçe bir arada barış içinde yaşamımıza engel olmak isteyenlere asla izin vermemeliyiz.

“CUMHURİYET HEPİMİZİN ORTAK DEĞERİDİR”

Cumhuriyet hepimizin ortak değeridir. Türk Milletinin kanı ve canı pahasına esaret zincirlerini kırarak, işgalcileri vatan topraklarından çıkararak, kurduğu ve bizlere emanet ettiği, Cumhuriyetimizi yüceltmek, tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Bizler Cumhuriyete olan inancımızı, Atatürk devrimlerine olan bağlılığımızı ve özgürlük sevdamızı asla kaybetmeden, Cumhuriyetimizi yüceltmek için durmadan mücadele edeceğiz. 29 Ekim, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür.

ATANIN HUZURUNDA CUMHURİYETİ KUTLADILAR

Geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı dileğiyle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; Milli egemenliği dayanan ve gücünü halktan alan Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95. yıldönümünü kutlamanın heyecanı, coşkusuyla tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.Törenin ardından CHP’liler Atatürk Anıtı’nın önünde toplu fotoğraf vererek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladılar.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

9 + 1 =