GÖREVE DAVET EDİYORUM ESNAF ODASI BAŞKANIMI VE YÖNETİCİLERİ KADIN ESNAFINIZA SAHİP ÇIKIN!

30 yaşından gün alan Kadın Girişimciler siz bu krediyi çekemezsiniz!

Halkbank, ilk  defa işini kuracak ya da halihazırda işini kurmuş kadınlara yönelik finansmana  erişimi kolaylaştırmak, iş fikirlerinin hayata geçirilmesine imkan tanımak  amacıyla, 6 ay anapara ödemesiz toplam 36 ay vadeli 100 bin liraya kadar kredi  desteği sunduklarını kaydediyor.

 

Halkbank olarak ellerindeki finansal imkanlarla kadınların iş  dünyasına katılımını mümkün olan en güçlü şekilde desteklemeye devam edeceklerini  vurgulayarak, iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen, çalışma hayatına dahil  olmayı arzulayan kadınların daima yanında olduklarını söylüyor…

 

Halkbank’ın  şuanda reklamları ve haberleri yapılıyor.

Dev banka harekete geçti diyor.

Halkbank Genel müdürü Osman Arslan, kendi işini kurmak isteyen veya işini büyütmek isteyen kadın girişimcilerimize yıl sonuna kadar 100 bin kadın girişimciye ulaşmayı hedeflediklerini ifade ediyor.

6 ay anapara ödemesiz toplam 36 ay vadeli 100 bin liraya kadar kredi  desteği sunduklarını ifade ediyor.

8 Martta başlattıkları bu hizmet devam ediyor. Bende bir kadın girişimci olduğum için 8 Mart sonrası Gölcük Halkbank şubesine gittim, banka müdürüne bu krediden faydalanmak istediğimi söyledim.

Fakat müdür bey o zaman böyle bir kredinin olmadığını ifade etti. Şaşırdım ulusal basında haberleri çıkan bu krediden Gölcük şubesinin haberi yoktu.

Neyse zaman ilerledi şuan için bütün gazetelerde bangır bangır kadın girişimciye fırsat kredisi diye geçen 100 liraya kadar kredi veren Halkbank’ın haberlerini ve reklamlarını yine okumaya devam ediyorum.

Bu sefer Halkbank genel müdürlüğünü aradım Halkbank’ın kadın girişimci için verdiği krediden faydalanmak istediğimi beyan ettim. Bu seferde bankadan şöyle bir cevap aldım.

“Bankamız 30 yaşından gün almamış kadın girişimciye bu imkânı sağlıyor” dendi.

Peki soruyorum şimdi Halkbank’a;

Bir Kadının iş yapabilmesi ve iş yerini ayakta tutabilmesi için 30 yaşını neden geçmemiş olması gerekiyor?

Dev Banka harekete geçiyorsa, Kadınlar için neden bir yaş sınırı koydu?

Bu zor günlerde kadına bir fırsat kredisi yapıyorsanız, neden tüm kadınlar bundan faydalanamıyor?

Bu yaş sınırı da nedir? Cinsiyet ayrımı bitti de şimdi de yaş ayrı mı başladı!

Şimdi diyorum ki Dev Banka Halkbank, bu kadar Şah Şahlı duyurduğunuz bu kredileriniz için o sınırlama koyduğunuz yaş sınırı var ya, onu belirtin belirtin ki!

30 yaşın üzeri hiçbir kadın girişimci bankalara akın etmesin, akşam yatarken aaa bu fırsatla borçlarımı kapatırım hayali kurmasın!

Yani reklam yapacaksınız diye, bu sıkıntılı günlerde kimsenin psikolojisiyle oynamayın diyorum.

Şimdi var mı acaba bir banka kadın girişimciye yaş sınırı koymadan,  kadınların daima yanında olduklarını söyleyen!

Bu arada basit usül esnaf haricinde ki esnaf, nasıl ayakta kalacak merak ediyorum. Çünkü basit usül ne vergi veriyor ne stopaj ödüyor ya biz!

25 bin TL kredi çektik, pandemi süreci 1 yıl’ı geçti, esnaf evine siftah yapmadan gittiği çok gününü biliyor.

Dev banka ol Halkbank, ama şöyle yap ver 100 bin TL krediyi kadın girişimciye, ödeyemeyen esnaftan kes 25 inini, kalan 75 bin TL’yi ver kadın esnafa,

İşte o zaman, bu zor günlerde kadına destek olan dev banka olursun!

Tuğba ZEREN

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

31 + = 38