GÖLCÜK’ÜN SU DEDEKTİFLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, “Su İzleme Günü Eğitimleri” Gölcük Belediyesi’nin katkılarıyla Gölcük Kocatepe Ortaokulu’nda gerçekleştirilmişti. Eğitimin sona ermesi sonrasında Gölcük Belediyesi Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı Çok Amaçlı Salonu’nda, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tuncay ve Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü temsilcileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile sertifika töreni düzenlendi.

ÖĞRENCİLERE SU DEDEKTİFİ ÜNVANI VERİLDİ

“İzliyorum, Biliyorum ve Paylaşıyorum” sloganı ile 2019 yılında dördüncüsü organize edilen Su İzleme Günü Etkinlikleri kapsamında; 21-22 Ekim tarihlerinde Gölcük Kocatepe Ortaokulu’nda 5. ve 6. sınıf seviyesinde yaklaşık 300 öğrenciye 10 saat teorik, 10 saat uygulamalı eğitim olmak üzere toplam 20 ders saati eğitim verildi. Eğitim kapsamında öğrencilere suyun önemi, kullanım alanları, suyun izlenmesi, izlemenin önemi, sularda hangi parametrelerin izleneceği ve izleme yöntemleri uygulamalı olarak anlatılmıştır. İnteraktif olarak gerçekleştirilen eğitimlerde, Kocaeli ve Gölcükteki su kaynakları tanıtılarak bölgesel farkındalık oluşturulmuştur. Eğitim sonunda suyun izlenmesi ve korunması konularında bildiklerini çevrelerine öğretmeleri gerektiği vurgulanarak öğrencilere ” Su Dedektifi” unvanı verildi.

“BU BİLGİLERİ ARKADAŞLARINIZA ANLATIN”

Programda bir konuşma yapan Başkan Sezer, “Dünya’nın yüzde 70 su. Bu suyun sadece Yüzde 2.5’u tatlı su kaynakları. Bu tatlı suya da erişmek bizim ülkemizde olduğu gibi her yerde kolay değil. Çölde yaşayan insanlar var. Kirletilmiş nehirlerin etrafında yaşayan insanlar var. Gelecekte insanların bu su nedeniyle sorunları yaşaması kaçınılmaz. Bize verilen nimetlere şükretmemiz gerektiği gibi bir yandan da bunları korumamız ve gelecek kuşaklara aktarmamız gerekiyor. 10 saat teorik, 10 saatte pratik eğitim aldınız. Suyun değerini ve nasıl korunması gerektiğini öğrendiniz. Bunu kendi arkadaşlarınıza da anlatacaksınız. Yarın büyüyüp önemli yerlere geldiğiniz zamanda da bu bilgileri kendi hayatınızda uygulayacaksınız. Siz değerli evlatlarımızı sevgiyle selamlıyorum, bu etkinlikte emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

BAŞKAN SEZER’E DESTEKLERİNDEN DOLAYI PLAKET VERİLDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tuncay ve Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut’ta suyun hayatımızdaki önemi üzerine çocuklara eğitici bilgiler aktardıkları konuşmalar yaptılar. Programda ayrıca desteklerinden dolayı plaket takdimi yapıldı ve Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve Kaymakam Cengiz Karabulut plaketlerini, Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mustafa Tuncay’ın elinden aldılar. Öğrencilere su dedektifi sertifikalarının verilmesi ve Gölcük Belediyesi’nin hazırlattığı hediyelerin dağıtılması sonrasında program son buldu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

77 + = 78