GÖLCÜK’ÜN KIZI, CHP ADAY ADAYI EBRU KÜÇÜKAYDIN KENDİSİNİ TANITTI

 

 

 

 

 

Gölcük’te yetişen, Halıdereli Balıkçı Ali’nin kızı, akademik hayatı ve gazeteciliğiyle geniş bir kesim tarafından her zaman takdir edilen Ebru Küçükaydın, Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olmuştu. Geçtiğimiz gün gazetemizi ziyaret eden Aydın, İmtiyaz Sahibimiz Tuğba Zeren ve Genel Yayın Müdürümüz Serkan Sıdal ile bir araya geldi. Milletvekili adaylığını halkımızın sorunlarına çözüm odaklı bir siyasi anlayış ile, engelliler ve gazetecilik mesleğini yürütenler için istediğini belirten Küçükaydın, Gölcük’e de faydalı olmayı hedeflediğini dile getirdi.

 

EBRU KÜÇÜKAYDIN KENDİNİ TANITTI

 

Siz okurlarımız için kısaca kendisini tanıtan Ebru Küçükaydın şunları söyledi: “1 Şubat 1974 yılında İstanbul’da doğdum. Aslen Gölcüklüyüm. Manav kökenli bir aile geliyorum. Newport Üniversitesi Davranış Bilimleri Psikoloji mezunuyum. Lise yıllarında başladığım gazeteciliğe Kocaeli, İstanbul, İzmir ve en son da Antalya’da yaptım.

 

Hürriyet, Tempo Dergisi’nde, İzmir, Antalya ve Kocaeli’nde muhabirlikten başlayarak köşe yazarlığı, yazı işleri müdürlüğü, genel yayın yönetmenliği görevlerinde bulundum. Kocaeli’nin ilk yerel gazetesi Barış Gazetesi’ni satın aldım. Aynı zamanda Kocaeli’nin Başiskele İlçesi’nde Tutanak Gazetesi’nin kurucusu oldum. Gazetecilikten emekli olduktan sonra halen Antalya’da AB Medya bünyesinde yayınlanan bölgenin en çok  okunan Hürses Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliğini ve başyazarlığını yapmaktayım. İnceleme araştırma haberleriyle mesleğinde öncülük etmiş biri olarak siyasi köşe yazıları ve analizleriyle gazetecilik yaptığı kentlerde kamuoyuna yön verdim.

 

“Tanrım beni başkan yarat’ isimli siyasal ahlak üzerine yazılmış kitabım bulunmaktadır.

 

1992 yılında Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Basın Onur Ödülü, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Röportaj Ödülü, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Haber Ödülü, bir çok sivil toplum kuruluşu (STK), kurum ve kuruluşlardan verilen araştırma ve ekonomi haberi ödüllerine sahibim. Son olarak 2017 yılında Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından ekonomi dalında yılın gazetecisi ödülüne layık görüldüm.

 

Kişisel gelişim alanında bir çok dalda eğitimlere katılarak 17 sertifika almaya hak kazandım. Bunlardan bir kaçı şöyledir: Yenilikçi Düşünce ile Yöneticiliğin Liderlik Teknikleri Eğitim Sertifikası, Kalite Derneği, Takım Çalışması ve Yönetim Becerileri Eğitim Sertifikası, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Etkili İletişim Beden Dili ve İmaj Yönetimi, İnsanları Etkileme ve İkna Sanatı Eğitim Sertifikası, Uluslararası Bilim ve  Eğitim Federasyonu.

 

Ortopedik ve işitme engelliyim.

 

Türkiye Engelliler Konfederasyonunun her daim desteğini aldım. Bir çocuk annesiyim.

 

ZEREN VE SIDAL BAŞARILAR DİLEDİLER

 

Adaylığı ile ilgili de kısa bir bilgi veren Küçükaydın, “Her şeyin daha iyisini yapma, halkımızın her daim daha iyisini hak ettiğini onlarla birlikte yaşarken, mesleğimden edindiğim tecrübeyle, ‘Cumhuriyet ve demokrasi adına’ artık siyasette hizmet vermenin tam zamanı diyerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kocaeli Milletvekili aday adayı oldum” dedi. Tuğba Zeren ve Serkan Sıdal’da meslektaşları Ebru Küçükaydın’a başarılar dileyip, siyaset üzerine bir süre sohbet ettiler.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 2