GÖLCÜK’ÜN KALBİ GENÇLEŞİYOR

Olası bir deprem söz konusunda büyük bir tehlike yaratan, analiz  sonuçlarında  “göçme durumu” çıkan Cemal Dal Apartmanı yıkıldı

‘PERFORMANS ANALİZİNDE, GÖÇME DURUMU ÇIKMIŞTI’

Gölcük’ün simgesi haline gelmiş Eski Coşkun Otel binasının yan parselinde bulunan Cemal Dal Apartmanı da Gölcük Belediyesi tarafından tebligat yapılan binalar arasına girmiş ve Gölcük Belediyesi tarafından bina hissedarlarından “Bina performans analizi” talebinde bulunulmuştu.  Analiz sonucunun “göçme durumu” çıkması sebebiyle, can ve mal emniyeti bakımından “60 gün süre” verilerek binanın tahliye edilmesi bildiriminde bulunulduktan sonra  09.10.2023 tarihinde Gölcük Belediyesi tarafından “Binanın mühürleme” işlemi gerçekleştirilmişti.

30 GÜN SÜRE VERİLMİŞTİ

Gölcük Belediyesi, bina maliklerine 23.10.2023 tarihinde göndermiş olduğu yazı ile; “30 gün” içerisinde güçlendirme projesini hazırlayıp güçlendirme ruhsatının alınmasını ya da malikler tarafından yıkım kararı verilecekse yıkım işleminin başlatılmasını; aksi takdirde yıkım işleminin belediye tarafından gerçekleştirileceği hususunu bildirilmişti.

KAMUOYU TARAFINDAN BEĞENİ İLE KARŞILANDI

Gölcük Belediyesi tarafından verilen bu karar,  ilçemizde bulunan birçok orta hasara sahip binanın yenilenmesi konusunda kamuoyu tarafından büyük beğeni ile karşılandı.

Gölcük’te, Eski Coşkun Otel binasının yan parselinde bulunan Cemal Dal Apartmanı, “Bina performans analizi” sonucunda,  analiz sonucunun “göçme durumu” çıkması sebebiyle yıkılmıştır.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)