GÖLCÜK’ÜN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI

31 Mart Yerel seçimlerinde, AK Parti’den Gölcük Belediye Başkanı seçilen Ali Yıldırım Sezer, dün sabah göreve geldiği günden bu yana geçen 6,5 aylık süreçte yapılanları anlatmak için çok farklı ve Türkiye’de tüm belediye başkanlarına örnek olacak bir sunum gerçekleştirdi. Neden örnek derseniz; bu toplantıda kentimizin tüm siyasi parti ilçe başkanları da vardı. Başkan Sezer, İstişare diyerek çıktığı Gölcük’ü yönetme davasında neler yaptım kısmında, o kadar şeffaf ki, kent için yapılan işlerin eksilerini artılarını tartışalım, daha iyisi için fikriniz varsa sunun, İstişare yapalım dedi. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, göreve geldiği günden bu yana geçen 6,5 aylık süreci, hazırlanan sunum ile bizzat kendisi ayrıntılarıyla anlattı. Toplantının ilkleri yaşatması ise kentimizin tüm siyasi parti ilçe başkanlarının o sunuma katılmasıydı. Bu örnek davranış Gölcük içindi, daha yaşanılır Gölcük için, Gölcük’ün geleceğini masaya yatırdı. Yalı Evleri Konak Otel’in teras katında yapılan toplantıya, Gölcüklü yerel basın mensupları büyük bir ilgi gösterdi. Toplantıda öne çıkan konular ise Kentsel Dönüşüm Projesi, Millet Bahçesi, eski sanayi alanı ve sağlık yatırımları oldu.

BAŞKAN SEZER İLÇE BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

 

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, siyasi parti ilçe başkanlarıyla toplantıda bir araya geldi.

Başkan Sezer’in göreve seçildiği günden, bugüne kadar hayata geçirilen ve devam eden projelerle ilgili bilgi verdiği toplantıya, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır, CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, Saadet Parti İlçe Başkanı Yaşar Yıldız ve Yeniden Refah Partisi Başkan vekili Altan Aygün katıldı.

 

BAŞKAN SEZER: “HEPİMİZİN ORTAK PAYDASI GÖLCÜK”

 

Başkan Sezer yaptığı açılış konuşmasında; “Davetimize icabet edip toplantımıza katıldığınız için sizlere öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Uzun zamandır düşündüğümüz, periyodik olarak da bir araya gelip, istişare etmenin faydalı olduğunu düşünüyorum. Biz zaten önemli olan konularla alakalı bir husus olduğunda ilçe başkanlarımızla bire bir konuşuyoruz, istişare ediyoruz.  Ancak bir masanın etrafında hep birlikte oturmak, bugün nasip oldu. Hepimizin ortak paydası Gölcük. Gölcük için çalışıyoruz. Belediye olarak yapmaya çalıştığımız, gayret ettiğimiz tüm çalışmalar ilçemiz ve hemşehrilerimiz için. Diğer arkadaşlarımızın da aynı şekilde derdi, Gölcüklülerin daha iyi ve müreffeh koşullarda yaşayabilmesi. Doğru aslında bir tanedir, sadece yöntem farklı olabilir. Doğruya ulaşabilmek noktasında, bizim dediğimiz doğrudur anlayışına sahip değiliz. Dolayısıyla kamuoyunun fikrinin alınabilmesinde siyasi partiler çok önemli. Siyasi partiler demokrasinin olmazsa olmazıdır. Siyasi partilerin ilçemiz için katkı sağlamaları bizim için ayrı bir önem taşıyor. O nedenle buradayız. Siyasi parti ilçe başkanlarımıza ve basın mensuplarımıza katılımlarından dolayı tekrar teşekkür ederim” dedi.

 

SEYMEN: “GÖLCÜK’Ü HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

 

AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen yaptığı konuşmada; “AK Parti İlçe Başkanı olarak düzenlemiş olduğunuz bu toplantıyı çok önemsiyorum. Çok kıymetli bizim içinde. Biz seçimlerde şunun sözünü verdik. Biz Gölcük’ü hep beraber yöneteceğiz. Bütün siyasi partilerle ortak zeminde, onlarında görüşlerini alıp, o şekilde bir hizmet üreteceğiz. Gelen bütün siyasi parti başkanlarına, Gölcükümüzün güzide basın mensuplarına ben teşekkür ediyorum. Toplantımız hayırlara vesile olsun” dedi.

 

GÜREL: “BİZİM İÇİN MÜHİM OLAN İLÇEMİZİN KALKINMASI”

 

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel yaptığı konuşmada; “Çok önemsediğim aylar öncesinde planladığımız fakat hayata geçiremediğimiz bir toplantıyı belediye başkanımız organize etti. Gölcük hepimizin. Gölcük’ün kalkınması demek hepimizin kalkınması demek. Ben bu noktada siyasete değil, Gölcük’ün kalkınmasına bakarım. Belediyemiz bizden ne tür destek isterse, vermeye hazır olduğumuzu daha önce olduğu gibi bugün de belirtmek istiyorum. Genel siyasete girmeye ihtiyaç duymuyoruz,  çünkü; genel siyaset bizim genel merkezlerimiz bazında yapılıyor. Bizim için mühim olan, ilçemizin kalkınması. Bu güzelliğin Türkiye geneline yayılması. Biz burada her siyasi partiden temsilciler olarak bir araya gelebiliyorsak, bunun ülke bazında yapılması, ülkenin gelişmesine katkı sunacaktır. Biz kenetlenirsek zaten birçok sorunu da aşmış oluruz. Bu bağlamda başkanımıza teşekkür ediyorum. Benim arzum periyodik olarak bu toplantıların devam etmesi yönünde. Gölcük için ne yapılabiliri paylaşmak.” dedi.

 

YILDIZ: “ÇALIŞMALARINIZ GÜZEL”

 

Saadet Parti İlçe Başkanı Yaşar Yıldız yaptığı konuşmada; “Bizleri burada topladığı için başkanımıza teşekkür ederiz. Sizi takip ediyoruz. Çalışmalarınız güzel. Sabah erkenden işe geliyorsunuz. Tebrik ediyorum. İşin başındasınız. Mücadele ediyorsunuz. Gönül belediyeciliği noktasında insanlara dokunmamız lazım. Teşekkür ediyoruz” dedi.

 

AYGÜN: “HER ŞEY GÖLCÜK İÇİN, İNSANLARIMIZ İÇİN”

 

Yeniden Refah Partisi Başkan vekili Altan Aygün konuşmasında; “Belediye başkanımıza böyle bir organizasyonda bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Her şey Gölcük için, her şey insanlarımız için. İnşallah çalışmalarımız hayırlara vesile olur” dedi.

 

AYNACI: “BİZE OY VERMİŞ İNSANLARA TEMSİLEN BURADAYIZ”

 

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı yaptığı konuşmada; “Başkanımıza bu toplantı için teşekkür etmek istiyorum. Cumhuriyet değerlerine inanmış, demokrasiyi benimsemiş bir toplumuz. Gölcük’ün yeri çok farklı. Gölcük’te siyaset yapmak bir ayrıcalık, bunu her platformda anlatıyoruz. İlçemizde bütün ilçe başkanlarıyla, meclis üyelerimizle, belediye başkanımızla istişaremiz çok güzel. Birliktelik var. Burada biz İsmail Aynacı, Fikret Gürel ve Çetin Seymen diye oturmuyoruz. Bize oy vermiş insanlara temsilen buradayız. Bu insanlarında fikirlerini bizde size iletmekteyiz. Bizi burada toplamanız bütün İYİ Parti’ye oy vermiş insanları toplamış gibi görüyorum. Burada beraber yaşadığımız bir kent için istişareler yapacağız. Çocuklarımızın geleceği için hayalini kurduğumuz bir şehir hayali var. Daha naçizane ne yapabiliriz diye bizimde fikirlerimiz, sizin çalışmalarınızla daha verimli olacağını düşünüyorum. Bu konudaki hassasiyetiniz için teşekkür ediyor, devamını diliyorum.” dedi.

 

ÇAKIR: “YAPTIĞIMIZ TOPLANTI TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAKTIR”

 

Son olarak söz alan MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır konuşmasında; “Yaptığımız bu toplantı Türkiye genelinde örnek olacaktır. Evet biz ayrı ayrı siyasi partileriz, fakat kesinlikle bir birine düşman falan değiliz. Bir birimize sadece rakibiz. Bunu bilelim. İlçe Başkanlarıyla ve belediye başkanımızla bunu çok önemsiyoruz ve özellikle söylüyorum: Gölcük’ün sorunları ne olursa olsun, rahatlıkla ulaşabiliyor ve konuşabiliyoruz. Aramızda hiçbir sıkıntı yoktur. İlçe Başkanlarıyla da önemli sorunlar olduğu zaman bir araya gelebiliyoruz. Arada bazı fitneler olacaktır. Asla ne ilçe başkanlarımız oyuna geliyor ne de belediye başkanımız.  Tabii Gölcük’te sorunlar var, ama bunlar zaman içerisinde yavaş yavaş çözülecektir. Bu toplantıyı düzenleyen başkanımıza, katılan ilçe başkanlarımıza ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BU MASADANIN ETRAFINDA İLÇE BAŞKANLARI VASITASIYLA, SİYASİ PARTİLERE GÖNÜL VERENLERİN TAMAMI YER ALMAKTADIR”

 

Siyasi parti ilçe başkanlarımızın söylediklerine teşekkür ediyorum, memnuniyetimi ifade etmek istiyorum diyen Başkan Sezer: “Burada aslında siyasi partilerin temsilcileri kanalıyla o partiye gönül verenlerin tamamının bu masa etrafında olması söz konusudur. Bu birliktelik, güzel bir örnek. Yine; biz Donanma Kentiyiz. Bu farkındalığı da kesinlikle göstermemiz gerekiyor. Biz katıldığımız toplantılarda öncelikle depremin zikredilmesi yerine, Donanma Kenti olmanın, sanat, spor ve kültür kenti özelliklerinin vurgulanmasının gerekliliğini gündeme getiriyoruz. Biz de bunu daha ileri noktaya götürmek niyetindeyiz. Öncelikle; deprem sonrasında azalma olan ticari hayat konusunda ne yapabiliriz de canlılığı arttırabilir ve Gölcük’ü çekim merkezi haline getirebiliriz, bunun gayreti içerisindeyiz. Bu noktada göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız çalışmalar hakkında bir sunum hazırladık. Bunları size aktarmak istiyorum.” şeklinde konuştu. Başkan Sezer toplantının devamında hazırladığı sunumu ilçe başkanlarına aktardı ve devam eden projeler ve çalışmalar hakkında aydınlatıcı bilgi verdi. İlçe başkanları da sunum sürecinde, projeler ve devam eden işler konusunda görüş ve önerilerini sundular.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

16 − = 7