GÖLCÜK’ÜN BAŞKENTİNDE KESTANE FESTİVALİ

Hamidiye’de her yıl geleneksel olarak yapılan “Kestane Festivali” bu senede büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Vatandaşların yanı sıra siyasi ve bürosi çevreleri Hamidiye’de kestane festivalinde bir araya geldi.

Bir çok bakanın, siyasetçinin, bürokratın ve devlet adamının çıktığı ilçemizin en eski ve önemli köylerinden olan Hamidiye’de her yıl geleneksel olarak yapılan “Kestane Festivali” bu senede büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Adeta ilçemizin kalbi bu festivalde atarken, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve eşi Funda Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve eşi Feriha Ellibeş, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir, İş-Kur İl Müdürü Ulvi Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Müftüsü İlyas Öztel, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır, SP İlçe Başkanı Yaşar Yıldız ve Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral başta olmak üzere, siyasi parti İl, ilçe başkanları ve yöneticileri, STK’ların başkan ve yöneticileri, muhtarlar ve yüzlerce vatandaş katıldı.

İKRAMLAR ÇOK BEĞENİLDİ

Hamidiye Köyü Muhtarı Fatih Gür, Hamidiye köyü olarak, yıllardır devam ettirdiğimiz Hamidiye Kestane Festivali gibi bir geleneğimiz var. Her geçen yıl daha da geniş kapsamlı olarak büyüyen bir Festivalde bir araya geliyoruz. Bu Festivale katılım göstererek, bizleri onurlandıran çok değerli konuklarımıza gönülden teşekkür ediyorum.  İnşallah seneye Hamidiye Kestane Festivali’nde, tekrar bir araya geliriz” dedi. Köy halkı bu festival için çok iyi hazırlanırken, katılımcılara ve protokole program boyunca gözleme ve çay servisi yapıldı. Bunun yanında geceye özel olarak hazırlanan kestanenin yanı sıra, karalahana yemeği, fasulye turşusu, mısır ekmeği, yoğurt ve meyve de ikram olarak sunuldu. Vali Aksoy, Kaymakam Altıntaş ve Başkan Ellibeş ikramlardan afiyetle yerken, festivali yapan köylülere teşekkürlerini iletti. Katılımcılarla uzun uzun sohbet eden protokol üyeleri, ayrıca eksikleri ve yapılacak projeler üzerine de bilgi verdi. Hamidiye’de mükemmel bir akşam yaşanırken, Kestane Festivali sorunsuz bir şekilde son buldu.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

48 − = 40