GÖLCÜK’ÜN ABİSİ  MECLİSE ÇOK YAKIŞACAK

“İnandığımız yolda, liderimizin önderliğinde en ön saflarda yol almaya devam edeceğiz. Türkiye’nin Yüzyılı’nın seçimine giriyoruz. Ben inanıyorum ki Kocaeli özelinde de Türkiye genelinde de Cumhur İttifakı olarak başarılı olacağız. AK Parti bu seçimlerde de büyük bir başarı elde edecek. Kocaeli’de en az 8 milletvekili çıkaracağız.” İşte bu sözlerin sahibi Gölcük’lü, Gölcük’ün evladı, abisi, amcası Mehmet Ellibeş. Açıklamalarını Kocaeli Milletvekili Adayları açıklandıktan sonra o gün, o salonda yaptı.

Mehmet Ellibeş, Gölcük’te 3 dönem belediye başkanlığı yaptı. Gölcük’ün evladı olduğunu unutmadan en mutlu, en acı her gününde Gölcüklülerin yanında oldu. Derdi olan onu aradı, şehrin kendisine yansıyan sıkıntısında olaya hemen müdahale eder, abilik yapar, tarafları uzlaştırırdı. Partili partisiz çok dostu vardır bu kentte Ellibeş’in.

O yüzdendir ki, siyaset yapmak ile şehrin insanı olmak arasında ki farktır Ellibeş.

Geçtiğimiz günlerde annesini Nebahat Ellibeş’i kaybetti Mehmet Ellibeş, annelerini köylerinden Hamidiye Köyü’nde kılınan cenaze namazı sonrası  aile mezarlığına defnettiler.

Mesleğimiz gereği cenazelere katılım sağlarız, o gün benimde bu zamana kadar görmediğim bir insan seli vardı Hamidiye’de. Binlerce araç çıktı Hamidiye Köyüne, binlerce insan ayak bastı o köye, taziye için insanlar sıraya girdi ve  sıralar saatler sürdü. O gün öyle bir yağmur yağdı ki, adeta gök delindi. Ama hiçbir şeyin önemi yoktu, insanlar ıslandı, belki çok üşüdü fakat binlerce insan Mehmet Ellibeş’e başsağlığı dilemek ve yanında olmak için Hamidiye’ye geldi.

Koca bir Kocaeli oradaydı, bu her faninin hayatı boyunca kendisine nasip olabileceği veya yaşayabileceği  bir şey değildir. Az insana nasip olur. 15 yıl belediye başkanlığına şahit olduğumuz ve sonrasında 3 yıl boyunca AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı görevini yapan ve Kocaeli’nin bütün ilçelerinde büyük bir sevgiyle bağrına basılan Ellibeş, demem o ki, büyük seviliyor.

Ellibeş bu sefer Kocaeli 8. Sıra milletvekilliği yolunda. Türkiye’nin muhakkak ki her şehrine, her noktasına aşığız, Ama içimizden Gölcük’ten biri mecliste olsa güzel olmaz mı?  Yılda bir kez görebileceğimiz değil, her zaman aynı sokaklarda yürüyebileceğimiz, dükkânınızın önünden direkt transit olarak  değilde sizinle o sokaktan geçmeden oturup  çayınız içecek, nasılsın diyebilecek,  içinizden birinin meclise gitmesi Gölcük için de daha anlamlı olmaz mı? Olur diyorsanız eğer Ellibeş’i meclise göndermek sizin elinizde. Gölcük’te dostluklar çok kuvvetlidir. Gölcük’te herkes birbirinin sülalesini tanır. Bu yüzdendir ki çok duyuyorum oyum Ellibeş’e diyenleri. Ve şöyle devam ediyorlar. Tanımadığım, bilmediğim kişiye vereceğime oyumu Gölcük’ün evladına veririm çünkü bilirim ki,  onun gideceği başka bir yer yok, başka bir şehir yok, akşam oldu mu Hamidiye’ye gelecek, sabah olduğunda Gölcük’te çarşıya inecek sesleri Gölcük’te bir hayli yükseldi. Bir Gölcük’lü olarak ilçemden, içimizden birinin TBMM’de bizleri temsil etmesini kalben isterim diyenlerdenseniz eğer sandıkta Gölcüklüye sahip çıkın.

Sözün özü Gölcük’te Ellibeş’e, %55 yakışır…

Tuğba ZEREN

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

51 − 50 =