GÖLCÜK’TEN SONRA KARAMÜRSEL İÇİN GÜNDEMDE

Kocaeli’de yapımı büyük tepki çeken rüzgar santraline bir yenisi daha ekleniyor.

Gölcük’te yapımı planlanan rüzgar santrali karşı vatandaşlar tepki göstermiş, santralin kurulacağı alanda çok sayıda eylem yapılmıştı. Ormanda büyük bir tahribata sebep olacağı iddia edilen bu rüzgar santrali tartışması bitmeden bir yenisi daha geliyor.

6’SI KARAMÜRSEL’DE

Işık RES Enerji Yatırım Üretim ve Tic. A.Ş. tarafından Kocaeli, Bursa ve Yalova illerini kapsayacak büyük bir alanda rüzgar santrali kurulması için proje hazırlandı. Bölgeye 15 adeta rüzgar türbini kurulacak. Bu türbinlerden 6’sı ise Karamürsel ilçe sınırları içerisinde yer alacak. Karamürsel’de kurulacak olan türbinlerden yerleşim yerine en yakın mesafesi ise Fulacık Mahallesi’nden 320 metre, Çamdibi Mahallesi’nden ise 1050 metre uzaklıkta.

7 MİLYON LİRA

Projenin işletme safhasında yılda ortalama 52.500.000 kWh elektrik enerjisi üretilmesi planlanılıyor. Proje kapsamında şahıs arazileri ile ilgili olarak kamulaştırma çalışmaları sırasında özel mülkiyet sahipleri ile öncelikli olarak karşılıklı anlaşma yoluna gidilecek. Anlaşmazlık durumlarında ise kamulaştırma çalışmaları Kamulaştırma Kanunu gereğince yürütülecek. Projenin toplam maliyetinin 7 milyon lira olduğu belirtildi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 2