Gölcük’te yasaklara uymayanlara yine ceza

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Covid-19 ile mücadele kapsamında ilçemizde yapılan denetimlere ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

İşte Kaymakam Cengiz Karabulut’un açıklaması;

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, yapmış olduğu yazılı açıklamada, “Kaymakamlığımız koordinasyonunda Covid-19 ile mücadele kapsamında pandeminin kontrollü seyri için gerekli denetimler, ilgili birimlerimizce aksatılmadan sürdürülmektedir. Bu kapsamda 1-8 Şubat 2021 tarihleri arası başta park ve bahçeler ile açık alanlar; otobüs durakları; restoranlar, lokantalar, lokaller, kahvehaneler ve kafeler; market ve pazar yerleri olmak üzere ilgili diğer yerlerde sosyal mesafe ve maske kullanımı dahil uyulması gerekli kurallar yönünden denetimler yapılmıştır.

1.306 işyeri denetlendi

Denetimler sonucunda 104 kişiye maske takma kuralını ihlal etmekten toplam 44.378 TL idari para cezası, sigara içme kuralını ihlal eden toplam 12 kişiye 5.124 TL idari para cezası, 19 pazar yeri denetlenmiş olup 4 kişiye (maske takma kuralını ihlal) idari para cezası, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 16 kişiye 50.400 TL idari para cezası,4 kişiye sosyal mesafe kuralını ihlal etmekten TL idari para cezası uygulanmıştır, bin 306 iş yeri denetlenmiştir. Bu süreçte Kontrollü Sosyal Hayat Denetim Faaliyetleri gelecek günlerde de aksatılmadan sürdürülecektir. Kamuoyunun bilgisine sunulur” ifadelerini kullandı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 74 = 78