GÖLCÜK’TE ŞÜKÜR KURBANI KESİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde Diyanet tarafından kılınan ilk Cuma namazı nedeniyle Gölcük’te kurban kesildi.

1003 Cuma Kurbanı kesildi

 Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye Genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1003 Cuma Kurbanı Gölcük’te Mezbaha Müdürlüğü’nde  kesildi. Kurban kesimine Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mahir Sarıdağ, İlçe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasan Ceyhan İlçe Müftüsü İlyas Öztel ve Cami İmamları katılım sağladı.

Türkiye’de Coronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 aydır Camilerin ibadete kılınan ilk Cuma namazı ile açıldı. Cuma namazı öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde  gerçekleştirilen1003 kurban kesimi Gölcük’te de dualarla yapıldı.

Başkan Sezer, ‘Allah bizi bir daha böyle bir olayla sınamasın’

Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, burada yaptığı konuşmada şunları dedi: “Mart ayında coronavirüs ile mücadelemiz sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından alınan karar ile bugün Cuma namazıyla birlikte camilerimizde ibadete başlıyoruz. Allah bizi bir daha böyle bir olayla sınamasın. Bundan sonraki süreçte önemli. Vatandaşlarımız hijyen ve sosyal mesafe kuralına dikkat ederse, Allah’ın izniyle bu sorunu kolayca atlatacağız. Aldığımız ve alacağımız tüm önlemler ile ikinci bir coronavirüs dalgasına yakalanmayacağız. Bu anlamlı ve güzel günde tüm vatandaşlarımıza hayırlı Cumalar temennilerimi iletmek istiyorum’ dedi.

Kaymakam Karabulut, ‘Bu süreçte Gölcük olarak örnek mücadele verdik’

Başkan Sezer’in konuşmasının ardından söz alan Kaymakam Cengiz Karabulut, şunları dile getirdi: “Tüm dünyada olduğu gibi ilçemizde de yaklaşık 3 aydır ciddi bir salgınla mücadele ettik. Bu kapsamda başta sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde; Bakanlıklarımız ile birlikte en az zayiatla yoğun bir caba sarf ettik. Bu mücadelede kamu kurum ve kuruluşlarının da ile bu mücadeleyi özveri ile çalıştık. Bu cephede sağlık çalışanlarımız başta olmak üzeri tüm kamu kurum ve kuruluşlarına herkese teşekkür ediyorum. Bu özverili çalışmalarımız sırasında gerek sağlık çalışanlarından gerek kurum kuruluşlarında vefat edenlere baş sağlığı diliyorum. Bizler tüm dünyaya örnek olacak bir mücadele verdik, bu mücadeleyi hem Türkiye’de hem de ilçemizde verdik. Bu fedakarca çalışmalarımızda bizlere destek veren başta kaymakamlığımız Belediyemiz kamu, kurum, polisimiz, jandarmamız ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür edildi. Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü İlyas Öztel tarafından dualar edildi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

72 − = 64