Gölcük’te mini mini birler OKULA ‘MERHABA’ DEDİ

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Oryantasyon Eğitimi başladı

MİNİ MİNİ BİRLER OKULA

2023-2024 Eğitim ve Öğretim döneminde İlkokul 1.sınıf ve Anaokulu öğrencileri yarın sabah ders başı yaparak bir hafta boyunca oryantasyon eğitimi alacaklar. Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, “Öğrencilerimiz bir haftalık oryantasyon eğitimi ile yeni okullarına uyum eğitime alacaklar” dedi.

‘2445 ANAOKULU, 2897 1.SINIF ÖĞRENCİMİZ OKULLU OLDU’

3 aylık yaz tatilinin tamamlanmasına bir hafta kaldı. 18 Eylül’de başlayacak olan 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı öncesi bu yıl 1. Sınıfa başlayacak olan öğrenciler bir hafta erken okula başlayacaklar. İlçemizde bu yıl 2 Bin 445 Anaokulu, 2 Bin 897 1. Sınıf öğrencisi okullu oldu. Bir haftalık oryantasyon eğitimi alacak olan Anaokulu ve 1. Sınıf öğrencileri bu dönemde hem yeni okullarına alışacaklar hem de yeni eğitim öğretim yılına hazırlanacaklar.

’11 EYLÜL’DE 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA BAŞLAYACAĞIZ’

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Anaokulu ve 1. Sınıf öğrencilerinin bugün başlayacakları oryantasyon eğitimi hakkında yaptığı açıklamada, “16 Haziran’da tamamladığımız 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı ile öğrencilerimiz 3 aylık yaz tatiline girmişlerdi. Hem öğrencilerimiz hem de  öğretmenlerimiz bu 3 aylık dönemde dinlenme ve yeni eğitim öğretim yılına hazırlanma fırsatları oldu. 11 Eylül’de 2023-2024 Eğitim Öğretim yılına başlayacağız.  Bilindiği gibi Anaokulu ve 1. Sınıf öğrencilerimizin bir oryantasyon eğitim dönemleri oluyor. Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemiz Gölcük’te de 4 Eylül Pazartesi günü Anaokulu ve 1. Sınıf öğrencilerimiz için eğitim öğretim yılı başlamış olacak” dedi.

‘BAŞARI DOLU BİR YIL TEMMENNİ EDİYORUM’

Sözlerine devam eden Müdür Mert, “4-8 Eylül tarihleri arasında belirli saatlerde okula gelecek olan öğrencilerimiz hem yeni okullarına ve öğretmenlerine alışma sürecinden geçecekler hem de bir dönem boyunca okulda alacakları eğitim konusunda bilgi alacaklar. Bu oryantasyon eğitim hem öğrencilerimiz için hem öğretmenlerimiz ve velilerimiz için oldukça faydalı oluyor. Okulda sadece 1. Sınıf öğrencileri olduğu için öğrencilerimiz yeni okullarına daha kolay adapte oluyorlar. Öğrencilerimiz oryantasyon eğitimin ardından 11 Eylül’de hazır bir şekilde yeni eğitim öğretim yılına başlamış olacaklar. Bu vesile ile bu yıl yeni okula başlayacak olan minik öğrencilerimize ve ailelerine başarılı bir yıl temenni ediyor, yeni eğitim öğretim yılımızın hayırlı olmasını diliyorum” İfadelerini kullandı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

5 + 5 =