GÖLCÜK’TE EMEKLİLERE MÜJDE!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç emeklilerin yıllardır beklediği düşük ödemeli TOKİ Evleri’nin Seymen’de yapılabileceği yönünde açıklamalarda bulundu. Başiskele Seymen’de bulunan ve taşınan Askeri bölgenin TOKİ’ye devredilmesi üzerine çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Kılıç, “Emeklilerimiz uzun zamandır bekledikleri TOKİ evlerine inşallah kavuşacaklar” dedi.

“2115 EMEKLİMİZ KAYIT YAPTIRDI”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç yaptığı açıklamada, “ TOKİ Evleri sadece Gölcük’te değil Türkiye genelinde bayağı bir yerde yapılmadı. Bunun nedeni de TOKİ Evlerini yapacak yer konusunda sıkıntı yaşıyorlardı. Gölcüklü emekliler için Seymen’de askeriye tarafından boşaltılan alanı TOKİ’ye devretmeye çalışıyorlar.  Eğer o bölgeyi TOKİ’ye devrederlerse Gölcüklü emeklilere çoğunluğu olmak üzere vaat ettikleri TOKİ Evlerinin yapılacağı açıklandı. Bahsedilen alan oldukça büyük ve emeklilerimiz için oldukça iyi bir konumda. Hemen yol kenarında ve birçok iş yerine yakın bir konumda. Gölcük’te şu anda 2 Bin 115 emeklimiz TOKİ Evi için kayıt yaptırdı. Tabi evler yapıldıktan sonra bütün kayıt yapılanlara ev verilecek mi yoksa kura mı çekilecek o konu hakkında daha bir açıklama yapılmadı. Bizim gönlümüz tüm kayıt yaptıranlara TOKİ Evi verilmesi yönünde ama son kararı hükümetimiz verecek” dedi.

“VEKİLİMİZLE GÖRÜŞTÜK”

Başkan Kılıç sözlerinin devamında, “Geçtiğimiz günlerde AK Parti Kocaeli Milletvekili ile bu konu hakkında görüştüm ve kendisi bana TOKİ Evleri üzerine çalışmalarının devam ettiğini bahsettikleri bölgenin TOKİ’ye devredilmesi halinde emeklilere söz verilen TOKİ Evlerinin yapılacağını ifade etti. Dileriz emeklilerimizin yıllardır beklediği uygun ödeme imkanlı TOKİ Evlerinin en kısa sürede hayata  geçmesini bekliyoruz” dedi.

“BUGÜN EMEKLİ MAAŞININ EN AZ ASGARİ ÜCRET KADAR OLMASI LAZIMDI”

Emeklilere verilen bayram ikramiyeleri konusunda da düşüncelerini ifade eden Başkan Kılıç, “ Emeklilerimize 3 sene sonra 100 lira zamlı olarak Bayram ikramiyesi verdiler. Tabi ki biz bunun en az 1500 lira olması için çok mücadele verdik ama 3 senenin sonunda 100 lira zam yapıldı. Bu pandemi döneminde çarşı market ateş pahası oldu. Geçen yıldan bugüne tüm temel ihtiyaçlara en az % 35-40 zam yapıldı. biz yıllardır %4  olan vergi iadeyi %8’e çıkartılması için çalışıyoruz. Bu maaşlarda oldukça fark edecek.  Bugün emeklinin maaşının en az askeri maaş kadar olması gerekiyor. Şu anda en düşük emekli maaşı 1500 lira ve şu anki ülke şartlarında bu emekli maaşı kabul edilir bir rakam değil. Birde geçtiğimiz yıl emekli maaşı düşük olanların maaşlarını 1500 liraya yükselttiler ama bu emeklilerimiz 3 dönemdir yapılan zamdan faydalanamadı ve hala 1500 lira maaş alıyorlar. Biz isterdik ki maaşları 1500 liraya çıktıktan sonra yapılan zamlardan yararlanabilselerdi ama bunu yapmadılar. Eski dönemlerde emekli olanlar en düşük maaşı asgari ücret kadar olursu. Yıllar içinde bu oran düştü ve emekli olan bir kişi en düşük maaş 1500 lira oldu. Biz bu durumunda en kısa zamanda düzeltilmesi ve emekli maaşı bağlanma oranının eski oranlara çekilmesi için genel merkezimiz çalışmaları sürdürüyor” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

45 − 41 =