GÖLCÜK’TE, EĞİTİMDE MARKASINIZ

GÖLCÜK’TE, EĞİTİMDE MARKASINIZ

Kentin en gösterişli okulunu, en iyi sistemini de kurgulasanız, ne o sistem ne o gösterişli binalar başarıyı getiremez. Sistemin başarısı, eğitimi ve eğitimin önemini bir hayat biçimi olarak görebilmekte ve en önemlisi öğretmen kalitenize bağlıdır.

Okulun ve o okulun öğrencilerinin tüm alanlarda başarılı olmasını da bu idealist ve nitelikli öğretmen kadronuz belirleyecektir.  İşte öğretmenin öneminin bu kadar kritik olduğu bu noktada benim yolum yıllar yıllar önce SINAV DERSHANESİ ile buluştu. O zaman ki adı oydu,  Eğitimde sürekli bir revizyon yaşamamızdan dolayı, dershanelerin kapanması ile sonrasında Sınav Temel Lisesi oldu ve şimdi ki adı ile Nazif Tokgöz Başarı Koleji olarak Kentimizi başarıya taşıyacak bir kolej oldu.

Bunları neden mi yazıyorum. Evladı üniversiteye hazırlanmış bir anne olarak deneyimlerimi ve yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum, belki sizlere ışık olurum. Geleceğimizi emanet edeceğimiz, gözünün içine baktığımız evlatlarımızın üniversite yolculuğuna çıkmaya ramak kala belki onlara yol olurum diye yazıyorum.

Evet ben kızımı 10.sınıfta Anadolu lisesinden, sınav temel lisesine geçirdim. Ve bugün çok huzurluyum, o gün verdiğim o doğru karar yüzünden. Çok acımasız olmayacak şu cümlem ki, eğer o okulda kalsaydı bugün bu sevinci, bu fakülteyi, en büyük hayali olan o üniversite ona sadece uzak bir hayal olacaktı.

Bir okula değil, bir aileye emanet ettim o gün kızımı, öyle bir yuva ki eğitimin değerini ve önemini bilen,  birbirinden değerli insanların mucize gibi biraya geldikleri ve onca gence ışık olan, hedef gösteren, hayal kurduran ve gerçekleşene kadar elini bırakmayan bir okuldu Sınav Temel Lisesi.

Kurucu Genel Müdürü Nazif Tokgöz, Kurucu müdür Murat Ergün, Kurucu Müdür Ahmet Tokgöz, Kurucu Müdür Fatih Akın,  eğitimde zirveyi yakalamışlar. Evet onlar bu başarının mimarları. Okuyan çocuğunuz varsa muhakkak her biriyle gidin ve tanışın derim.

Bu müthiş kurucuların arkasında şahane insanlar, çok kıymetli öğretmenler var tabi ki.

Ne kadar teşekkür etsem az, hiç abartmıyorum, az bile yazıyorum inanın. Sadece öğretmenleri olmadılar, yeri geldi arkadaş oldular yeri geldi başını omzuna yaslayıp, o sınav stresi yüzünden ağlayıp, rahatladıkları en yakınları oldular.

Benim bu işten çıkarım, evladımın unutulmayacak bir lise hayatı yaşaması, güzel dostluklar edinmesi, hayatına çok değer verdiği öğretmenleri ile beyin fırtınası yapabilmesi, hayallerine, istediği bölüme kavuşması oldu.

Ben Kurucusu Genel Müdüründen, müdürlerinden, değerli öğretmenlerinden, çok sevdikleri Eser abilerinden, Öznur ablalarından, hastalandığında günlerce onun için dua ettikleri Ömer abilerinden, yani her bir parçası ile bir mozaik oluşturan Sınav Temel Lisesine binlerce teşekkür ederim.

Nazif Hocam, Murat Hocam, Ahmet Hocam, Fatih hocam dostluğumuzun baki kalması dileğiyle, benim için her zaman çok özel kalacaksınız, mesleğinize olan saygınız ve çabanız takdire şayan.

Şimdi Gölcük’ün en eski ve köklü özel eğitim kurumu ; İlk-Orta-Anadolu Lisesi ile Gölcük’te, eğitimde kalite arayanlar için kanıtlanmış başarısı ile yeni yerinde. Şuna çok eminim ki; “Başarılarınızı yazmaya devam edeceğim” NAZİF TOKGÖZ BAŞARI KOLEJİ.

 

Tuğba ZEREN

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

74 − 64 =