Gölcük’te Dolandırdı, İstanbul’da yakalandı

Gölcük’te ikamet eden bir vatandaşı arayarak, adının terör örgütüne yönelik yapılan operasyona karıştığı yalanı ile korkutan ve yüklü miktarda parayı kendi hesabına yatırılmasını sağlayan M.M.Y isimli şüpheli, İstanbul’da düzenlenen operasyon ile yakalandı.

Edinilen bilgi ve iddialara göre;  22 Eylül 2020 günü Gölcük ilçesinde ikamet eden bir vatandaş,  telefon ile aranarak adının terör örgütüne yönelik olarak yapılan operasyona karıştığını, bu işten sıyrılması için kendisine söylediklerini harfiyen yapması gerektiği yalanı ile kandırıldı. Paniğe kapılan vatandaş,  kendisine her söyleni yaptı ve hesabında bulunan parayı, telefonda kendisini polis ve savcı olarak tanıtan kişilerin verildiği hesaba yatırdı.

Paranın operasyon sonrasında hemen kendisine geri verileceği söylenen şahıs,  şahısları tekrar arayıp ulaşamayınca dolandırıldığını anladı ve polise ihbarda bulundu. Polis ekipleri, paranın yatırıldığı hesabın izini sürerek,  hesap sahibi olan M.M. Y isimli şahısı İstanbul’da yakaladı. Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen ve işlemleri tamamlanan şüpheli M.M.Y nitelikli dolandırıcılık iddiası ile tutuklandı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 4 = 5