Gölcük’te coşku, heyecan ve güven vardı

‘’AK Parti Gölcük 107. Genişletilmiş İlçe Danışma Toplantısı, Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kartepe ile başlayan Ak Parti ilçe danışma toplantıları Gölcük’te 2023 Türkiye Yüzyılı temasının coşkusuyla, büyük bir katılım ve coşku ile başladı ve Gölcük’le kapanışı yaptı.

Toplantıya AK Parti MKYK Üyesi Serpil Yılmaz, AK Parti MKYK Yedek Üyesi Davut Coşkun Şiviloğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bölge Korrdinatörü Nihat Abiş, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Milliyetçi Hareket Partisi Gölcük İlçe Başkanı Derya Çavdar, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Şahin Akpınar, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Sayime Yelken, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Ruhan Çelik, AK Parti Gölcük Belediye Meclis Üyeleri, geçmiş dönem AK Parti İl ve İlçe Başkanları, AK Parti mahalle temsilcileri ve üyeleri katılım gösterdi.

“BAŞKANLAR MEŞALELER VE KONFETİLERLE KARŞILANDI”

Gölcük teşkilatı başkanlarını büyük bir sevgi ile karşıladı. AK Parti Gölcük 107. Genişletilmiş İlçe Danışma Toplantısına katılan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Gölcük teşkilatı tarafından Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda, yakılan meşaleler ve konfetilerle karşıladı.

 

“DİVAN KURULU”

Toplantı öncesinde ilk olarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı’mız okundu. Sonrasında divan kurulu seçimine geçildi. Divan başkanlığına Cavit Şimşek, divan başkan yardımcılığına Ayşe Temel, divan üyeliklerine ise Batuhan Kocaman, Sevde Keskin ve Emirhan Duran seçildi.

“TÜM DAVA ARKADAŞLARIMIN EMEKLERLERİYLE BU GÜNLERE GELDİK”

Gerçekleştirilen toplantıda ilk sözü alan AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, “Bugün 2023 destanının kahramanları olarak bu salonu doldurduk. Önemle belirtmek isterim ki partimizin kuruluşundan bugüne kadar gerek yönetimlerde görev almış, gerekse üye olarak çalışmalara katkı sağlamış tüm dava arkadaşlarımızın emekleriyle hamdolsun bugünlere geldik. Yüce Allah’ın nasibi ve milletimizin duası ile 2002’den itibaren girdiğimiz tüm seçimleri kazandık. Kazandığımız seçimlerin neticesinde vatanımıza, milletimize büyük hizmetler yaptık. Bugün de maddi manevi bütün olanaklarını sunan ana kademe yöneticilerimizle bıkmadan, usanmadan, yorulmadan kapı kapı dolaşan kadın kollarımızla, bayrak depolarımızda sabahlayan, masada akıl terini sahada alın terini akıtan gençlerimizle, mahallelerde her bir komşusuna temas eden mahalle teşkilatlarımızla, göreve geldiği günden beri gecesini gündüzüne katarak çalışan belediye başkanımızla hemşerilerimizi, bir an olsun yalnız bırakmayan meclis üyelerimizle bugünden itibaren millete hizmet yolunda, 2023 zaferinin atmosferine girmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

“BİZ MİLLETE TEPEDEN BAKAN DEĞİL, MİLLETİ BAŞ ÜSRÜNE KOYAN TECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN YOL ARKADAŞLARIYIZ”

Sözlerine devam eden Başkan Seymen, “Biz Gölcük’te Cumhur İttifakı ortaklarımızla birlikte kazandığımız 2019 belediye seçimlerinden bir gün sonra tüm kademelerimizle birlikte 2023 için sahaya indik. İl Başkanımızı, milletvekillerimizi, Büyükşehir Belediye Başkanımızı defalarca vatandaşlarımızla buluşturduk. Belediye Başkanımızla birlikte Yazlık’tan Ulaşlı’ya, ilçemizin her bir köşesine dokunduk. Teşkilatımızla birlikte Gölcük’ümüzün mahallelerinde ve köylerimizin tümünde üye ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Buradan saymakla bitiremeyeceğim sayısız projeleri hep birlikte hayata geçirdik. Biz milletine tepeden bakan değil, milletini baş üstüne koyan Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlarıyız. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar ilçemizde yaşayan tüm hemşerilerimizin iyi ve kötü gününde yanlarında olmaya gayret gösterdik. Kapı kapı, ev ev ziyaretler yaparak gönül köprülerimizi sağlamlaştırdık. Teşkilatımıza gelen her bir vatandaşımızın dertlerine, sıkıntılarına ortak olduk. Ben inanıyorum ki asrın en önemli dönemeçlerinden olan 2023 seçimlerinde yedi düvelle mücadele eden Cumhurbaşkanımıza en büyük, en güçlü destek, Gölcük’ten gelecektir. Bu hususta referans noktamız, Türkiye yüzyılı felsefesi olacaktır. Bugüne kadar yaptığımız gibi bugünden sonra da girilmedik gönül, sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayacağız. Teşkilatımızın tüm birimleri ile az dinlenip çok çalışacağız” dedi.

“ERDOĞAN’I CUMHURBAŞKANI YAPMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Başkan Seymen, sözlerinin sonunda “Milletimizin kaderini, daha bir aday dahi açıklayamayan yuvarlak masanın açık ve gizli ortaklarına bırakmayacağız. Milletin partisi AK Parti’mizin bayrağını, yaklaşık 21 yıldır hep birlikte nasıl zirvede dalgalandırdıysak 2023’te de milletimizin umudu, ümmetin sesi, mazlumların kalesi Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı yapmak, boynumuzun borcudur. Bu yüzden altını çizmek isterim ki bugün bu salonda bulunan dava arkadaşlarımız ile birlikte tek gayemiz, Recep Tayyip Erdoğan davasına omuz vermektir. Buradan AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatımız adına sizlerin huzurunda bunun sözünü veriyorum. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu yüzyıl Türkiye’nin, Türklerin yüzyılı olacak inşallah. Bu vesileyle desteğini bir an olsun üzerimizden çekmeyen İl Başkanımız Sayın Mehmet Ellibeş’e, yaptığımız, yapacağımız çoğu projede büyük emek ve gayretleri olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’a, her zaman yanımızda olan milletvekillerimize, hiçbir gününü boş geçirmeyen Gölcük Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer’e teşekkürlerimi sunuyorum. 107.sini gerçekleştirdiğimiz genişletilmiş ilçe danışma meclisimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun” dedi.

“SİYASETİN MASADA DEĞİL, SAHADA KAZANILACAĞI BİLİNCİYLE VATANDAŞLARIMIZA ULAŞMANIN YOLLARINI ARADIK”

AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Sayime Yelken, “107. danışma meclisimiz hayırlı ve uğurlu olsun. İslam davasıyla dertlenen kadın, ‘Ey iman edenler’ çağrısının muhatabı olduğunun bilincinde olan kuldur. İffet ve vakalarıyla evinde oturmasını bildiği gibi aynı iffet ve vakalarıyla imtihanı ağırlaşmış olan bu ümmetin sorunlarına yaklaşmasını da bilir. Bu şuurla göreve geldiğimiz günden bugüne dek daha çok çalışıp sınırlarımızı aşmayı hedefledik. Siyasetin masada değil sahada kazanılacağı bilinciyle vatandaşımıza ulaşmanın yollarını aradık. Yaklaşık 1 yıl önce planlayıp Dumlupınar Mahallemizde uygulamaya başladığımız üye ziyaretlerimize, genel merkezimizden gelen talimatla tüm mahallelerimizde aralıksız devam ediyoruz. Otuz mahallemizde, yirmi köyümüzde düzenlediğimiz programlar ile kapı kapı geziyoruz. 20 köyümüzde başlattığımız çoğu 65 yaş üstü olan kadınlarımızı İstanbul’a cami ziyaretlerini kapsayan kültür gezilerimize dahil ettik, dualarını aldık. Yine genel merkezimizin talimatıyla 362 sandığımıza 1448 sandık müşahidimizi belirledik ve genel merkezimizin sistemine girdik. Belirli gün ve haftalarda şehit ailelerimizi, muhtarlarımızı, engelli kardeşlerimizi, büyüklerimizi ve daha birçok kurum ve kişileri ziyaret ederek günlerini kutladık” dedi.

“BU DAVA ADALETİ İNTİKAMI ÜSTÜNDE TUTANLARIN DAVASIDIR”

Sözlerini sürdüren Başkan Yelken, “Bu dava zamanın, mekanın, makamın ötesinde bir anlayışla sevdasına, nefsini kalbine feda edenlerin davasıdır. Bu dava, çağlara meydan okuyarak büyük bir medeniyet tasavvuruyla varlık şuurunu saadet nuruyla aydınlatan erlerin, münevverlerin ve onlara gönül verenlerin davasıdır. Bu dava, yerel ve küresel ihanet kadrolarının oyun ve hilelerine rağmen hiçbir hainliğe hainlik, hiçbir zulme zalimlikle mukabele etmeyen ve adaleti intikamın üstünde tutanların davasıdır. Bu dava, etkiyi yetkiye değil, hizmette ve şefkatte görenlerin davasıdır. Müslümanların uzun zamandır ihmal ettikleri dava kadını yetiştirme konusundaki eksikliklerin, ümmetin içinde açtığı derin boşlukları AK Parti ile samimi, bilinçli, deneyimli ve düzeyli, erkeklerle bir yarış halinde değil, onlara destek olan bir anlayışla gidermeye çalışıyoruz. Yaptığımız bütün işlerdeki başarıları Allah’tan, eksikliklerin kendimizden olduğunu biliyoruz. Bir iş yapacağımız zaman elimizde var olanları düşünerek adımlarımızı atıyor, olumsuzluklara odaklanmıyoruz. Varken herkesin başarılı olacağını fakat hiçbir davanın varlık içerisinde başarıya ulaşamadığını biliyoruz. Tarihin kaderini değiştiren ne kadar adım varsa bunların profesyonel, çok iyi yetişmiş insanların eliyle değil, inanç ve aşk ile kazanıldığının farkında olup bu şuurla çalışıyoruz” dedi.

“PARTİMİN HER KADEMESİNDE EMEK VEREN DAVA ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Başkan Yelken, konuşmasının sonunda “Tohumu toprağa ekiyor, hasadı Allah’a bırakıyoruz. Yaptığımız hiçbir işte iltifat beklemiyor, Allah rızası için atılan hiçbir adımın zayi olmayacağını biliyoruz. Bu davaya hizmet ederken önümüzdeki her türlü zorluğu kaldıran ve işlerimizi kolaylaştıran ilçe başkanımız ve belediye başkanımıza, saygı ve sevgi çerçevesinde her zaman birlikte hareket ettiğimiz gençlik kolları başkanımız ve yönetimine, varlığı ile gurur duyduğumuz, gücünü ve desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz il kadın kolları başkanımıza, yeri bizde ayrı olan, bizim için il başkanımızdan çok öte bir değeri ifade eden çok kıymetli il başkanımıza, yaptığımı programlarda halkımızı dinleyip sorunlarına çözüm bulan en büyük destekçilerimiz milletvekillerimize, cumhurbaşkanımızın yol arkadaşları kıymetli MKYK üyelerimize ve bu davada en büyük destekçim olan yol arkadaşlarım, yönetim kurulu üyelerime, mahalle başkanlarıma ve yönetimlerine yürekten teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

“BİZLER BU DÜNYA ÜZERİNDEKİ EN CESUR LİDERİN DAVASININ GÖLCÜK’TE BEKÇİLİĞİNİ YAPIYORUZ”

AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Ruhan Çelik, “Geçtiğimiz 12 Eylül’de Tarık başkanımızdan aldığımız görevimize şehit ailelerimizin dualarını alarak başladık. Geride bıraktığımız 1,5 ayda genç esnaf ziyaretlerini haftalık rutin haline getirdik. Hamidiye, Hasaneyn ve Ulaşlı’da ‘Çay bizden sohbet sizden’ programları gerçekleştirdik. İl başkanımızı, ilçe başkanımızı, belediye başkanımızı genç kardeşlerimizle buluşturarak tecrübe paylaşımlarını sağladık. İlçemizde bulunan ve ilk defa oy kullanacak 4 bin 200 genç seçmen ziyaretlerine başladık. Stand ve üye çalışmalarımızla arz odaklı yaklaşım gösterdik. Sakarya’da ‘İlk Oyum Erdoğan’a, İlk Oyum AK Parti’ye’ programına katılım sağladık. Türkiye’nin yüz yıllık yolunu belirlediğimiz manifesto programımıza en güçlü desteği Gölcük’ten verdik. Elhamdülillah, yol arkadaşlarımızla birlikte bir günümüzü boş geçirmedik. Bizler dünya üzerindeki en cesur liderin davasının Gölcük’te bekçiliğini yapıyoruz. Kurulduğu günden itibaren gençleri siyasetin öznesi haline getiren partimizde sorgulayan, sahip çıkan, savunan bir gençliğin inşası için çalışmaktayız. Bizler gençliğe güvenen, seçilme yaşını 18’e indiren Recep Tayyip Erdoğan’ın gençleriyiz” dedi.

“Z KUŞAĞI YOKTUR, TEKNOFEST KUŞAĞI VARDIR”

Başkan Çelik, konuşmasının sonunda “Toplumun gündemini boş yere meşgul eden, Z kuşağı zırvalarıyla, dayattıkları içi boş algılarla bu ülkenin gençlerini köleleştirme arzusunda, kötülüğü sıradanlaştırma niyetinde olanlar bilmelidir ki Z kuşağı yoktur, Teknofest kuşağı vardır. Hiç kimsenin endişesi olmasın, bu kuşak üretir, bu kuşak çalışır, yarının Türkiye’sini Recep Tayyip Erdoğan’la inşa eder. Türkiye yüzyılı doğrultusunda aşkla, şevkle, sabırla yürüyoruz. Ama birileri bu yürüyüşü akamete uğratmaya çalışırlarsa buradan ahdimiz olsun, işte o gün Teknofest kuşağı, 15 Temmuz kuşağı olur. Biz oyuz ki imanıyla övündüğümüz ecdadımız, hiç bir gün diz çökmemiş. Biz de gökler yerler açılsa, üzerimize yanardağlar, tufanlar saçılsa, vesayet hortlasa Recep Tayyip Erdoğan’ın yolundan asla geri dönmeyeceğiz. İl başkanımızın huzurunda söz vermek istiyoruz. Yazlık’tan Ulaşlı’ya sokak sokak, kapı kapı koşacağız. İlk defa oy kullanacak 4 bin 200 seçmenin gönlüne girmeye hazırız. TOGG’uyla, SİHA’sıyla Türkiye yüzyılının mimarı olmaya hazırız. Zincirleri kıran, Ayasofya’yı açan Recep Tayyip Erdoğan’ın mücadelesine hazırız. Bu vesileyle toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.

“TÜRKİYE YÜZYILINI HEM DÜNYA HEM TÜRKİYE GÖRECEK”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “İlçe Başkanımız Çetin Seymen ile sabahtan akşama kadar mesaimizi birlikte geçiriyoruz. Kadın kollarımız, gençlik kollarımızla birlikte çalışıyoruz. Onlar çok büyük emek harcıyorlar. Yazlık’tan Ulaşlı’ya kadar, köylerimiz dahil, dokunulmadık, çalışılmadık, yer kalmadı. Yapılanları tek tek saymayacağım ama hepinizin bildiği gibi el birliği ile bir şeyleri yaptık, istişare ederek yaptık. Bir günü boş geçirmedik. Hemşerilerimizle her zaman beraber olduk. Planladıklarımızı gerçekleştirme noktasında her zaman yanımızda olan İl Başkanımız Mehmet Ellibeş’e, kıymetli milletvekillerimize teşekkür etmek istiyorum. Yapılan yatırımlarla ilçemizin hayallerini gerçekleştirmek için bizlere tam destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a kalben, ilçem adına teşekkür ediyorum. Telefonumuz herkeste var. İlçe başkanımızla her zaman istişare ediyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Kadın kollarımız ve gençlik kollarımız, sahada yoğun çaba sarf ediyorlar. Önümüzde 2023 seçimi var. Devlet, millet, bayrak, bizim aşık olduğumuz hususlardır. 2023’ten sonra başlayacak süreci, Türkiye yüzyılını hem Türkiye hem de dünya görecek. 2023 seçimlerini sizlerin gayretleri ile en iyi şekilde tamamlayacağımıza olan inancım tamdır. Emek veren herkese şükranlarımı sunuyor, hepinize en derin saygılarımı sunuyorum. Toplantımız hayırlı olsun” dedi.

“GÖLCÜK’E 700 MİLYON YATIRIM YAPTIK DAHA DA YAPACAĞIZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Göreve başladığımız günden beri var gücümüzle, teşkilatımıza ve milletimize layık olmak için sizlerle birlikte çalışıyoruz. Bugüne kadar Gölcük’te neler yaptık? Beyannamemizde verdiğimiz projeler ve vaatler var. Beyannamemizde ifadelerini bulan işler var ama sahaya çıktığımızda beyannamede olmayanları da halkımız istiyor. Bugüne kadar beyannamede olan 105 projeyi, beyanname haricinde 29 projeyi hayata geçirmişiz. Bunlar için Gölcük’te 700 milyon lira kaynak kullandık. Gölcük’te otobüs terminali konusu, Gölcük’ün yıllardır beklediği hizmetlerden biriydi. Mezbahanın oradan kaldırılması sonrasında gereken adımları attık. 50 milyon lira yatırım bedeli var. Ekim ayının sonunda yer teslimi yapıldı, inşaat başladı. Yıllardır beklenen hizmet Gölcük’e gelmiş olacak. Değirmendere’de bir talep vardı. Değirmendere ve Halıdere’nin birbirine bağlanması ve çekek yerinin olması yönünde bir proje var. İl Başkanımız ve Belediye Başkanımız, bu konuda talepleri iletti, 30 milyon liraya o proje hayata geçti. Mayıs – Haziran ayında o proje tamamlanacak. Ali başkanımızın sık sık söylediği bir şey vardı, Metin Uzuner stadının bakıma ihtiyacı olduğunu söylüyordu. 22 Kasım’da ihalesi yapılacak ve orayı da yapacağız. Gölcük’teki spor kulüplerimizin hizmetine sokacağız” dedi.

“BİZ GÖLCÜK’E KIYAMAYIZ, KENTSEL DÖNÜŞÜME DE EVET DEDİK, MİLLET BAHÇESİNE DE TAMAM DEDİK”

Sözlerine devam eden Başkan Büyükakın, “Merkez Mahallesi’nde kentsel dönüşüm konusu vardı. Mehmet Başkanımız 6 yıl çalıştı. Ali Başkanımız da uzun süre çalıştı. Birlikte bir toplantıya gittik. Proje aslında maliyetler açısından baktığınızda gelir ve yatırım maliyeti birbirini karşılar vaziyette değildi. 75 milyon liralık kaynak gerekiyordu. 150 milyonluk açık vardı. Çevre Bakanımıza yarı yarıya karşılayalım ve bu hizmeti yapalım dedik. Bugün o maliyet 100 milyona çıktı, ona da tamam dedik. Yeter ki Gölcük bu hizmetten yararlansın. Askeriyenin olduğu bölgede Millet Bahçesi Projesi var. Gerek Mehmet Başkanımızı, gerekse de Ali Başkanımızı çok meşgul eden bir projeydi. Sonunda 35 – 40 milyonluk bir bütçe gerekti. Biz de Gölcük’e kıyamazdık, onu da yapalım dedik. Tamamlandığında 40 – 50 milyona yakın bir bütçe çıkabilir. Tüm projelerde yatırım maliyeti 850 milyon liraya çıkabilir.

 

“İZGAZ’I SATTINIZ DİYORLAR, YALANCISINIZ DİYORUM”

Danışma toplantılarına katılmaya çalışıyorum. Teşkilatımızla buluşmaya özel ilgi gösteriyorum. Teşkilatı olmayan belediye başkanları, köksüz ağaçlara benzer. İlçe danışma toplantılarımızda söylüyoruz. Muhalefetin bize sürekli yapıştırmaya çalıştığı bir yafta var: Türkiye’nin en borçlu belediyesi diyorlar. Bununla da çok borç var, israf ediyorlar, bütçeyi nasıl yöneteceklerini bilmiyorlar diyorlar. Biz cevap verdikçe onlar yine söylüyorlar. Ben gerçeğin cevabını verin dedim, hala cevap yok. İzgaz’ı sattınız diyorlar, yalancısınız diyorum. Cevap dahi veremiyorsunuz.

 

“KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN YUVACIK BARAJI DIŞINDA BORCU YOK”

Türkiye’nin en borçlu belediyesi olduğumuz doğru değil. Doğruyu yalana çeviriyorlar. Hazineye en çok borcu olan belediye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi. Belediyemizin Yuvacık Barajı dışında bir yere borcu yok. Bunu her zaman söyledim. Ne sigorta, ne vergi, ne de işçimize borcumuz var” dedi.

“YUVACIK BARAJININ YAPILDIĞI PARAYLA 8 TANE BARAJ YAPILIRDI”

Başkan Büyükakın, konuşmasını sürdürerek “Siz belediye işçisinin maaşını veremiyordunuz. Belediye işçisine İzmit’te taksitle satış yapmazlardı. Yuvacık Barajı bugün yapılsa maliyeti 300 milyon dolardır. Hazineye 2,2 milyar dolar yatırıldı. Bu parayla 8 tane baraj yapılırdı.

“YALAN, BU HATTA KUYRUKLU YALAN! EN PAHALI SU VEREN BELEDİYELER SIRASININ İLK ÜÇÜNDE CHP’Lİ BELEDİYELER VAR”

Suyun en pahalı olduğu belediye diyorlar. Bu da kuyruklu yalan. En pahalı su veren belediyeler sırasının ilk üçünde CHP’li belediyeler var. Açıp baksınlar, görsünler. Algı oluşturmaya çalışıyorsunuz diyorum. Cevap veremiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız, mazlumların, vicdanların sesidir diyorum. Onunla birlikte Türkiye, dünyadaki mazlumların sığındığı devlettir diyorum. Karmaşa ortamında, dört bir yanı yangın yeri olan şu dünyada Erdoğan’ın yerine başkası gelse Türkiye’yi 6 ayda idare edemez diyorum. Cumhurbaşkanımız tahıl koridorunu tekrar açtırdı. Sayın Cumhurbaşkanımız Putin’i nasıl ikna ediyor? Dünya lideri olduğu için. Türkiye’nin şu ana kadar yapılan hizmetlerinin devamı için, dünyadaki zulme karşı insanların arkasında duracak bir sesin olması için, Türkiye’yi bu şeytan üçgeninden geçirecek bir liderlik aklı için bu milletin Sayın Cumhurbaşkanımıza ihtiyacı vardır. Karşısında daha kim olduğunu bilmiyoruz. Bizim siyasetimiz ahlak siyasetidir. Biz üslubumuzla fark yaratırız. Dolayısıyla biz onlara benzemeden de farkımızı ortaya koyarak siyaset yapmaya devam edeceğiz. Hangi üslupsuzluğu yaparlarsa yapsınlar laflarını iade edip vizyonumuzda yürümeye devam edeceğiz.Karşı tarafta henüz adayını bile açıklamayı becerememiş bir yapı var. Gelse ne olur? Hastane kuyruklarında nasıl beklediğimizi, okullarda kaç öğrenci ile eğitim verildiğini bilirler” dedi.

“KOCAELİ’NİN NÜFUSU, TÜRKİYE’NİN EN KÜÇÜK ALTI İLİNİN NÜFUSU KADAR”

Konuşmasını sürdüren Başkan Büyükakın, “Belediyeciliğin eski halini bilenler de bilir. Belediyecilik, yapılmadığı zaman belli olur. Dışarıda çöp yok, elektrik var. Her santrale karşı çıkarlar, peki nasıl olacak? Türkiye’nin bizim iktidara geldiğimiz günden bugüne nüfusu, Hollanda’dan daha fazla arttı. Kocaeli’nin nüfusu, Türkiye’nin en küçük altı ilinin nüfusu kadar arttı. Teşkilatlarımızdan aldığımız destekle yetiştiriyoruz. Kaynak yaratılıyor, hizmetler de yapılıyor. Eski belediye başkanlarımız çok iyi bilir. İktidar partisinden olmayanlara pay verilmezdi. Şimdi hiçbir ayrım yok, adalet var. Eskiden orada adalet yoktu. Her yönüyle bu memleketin her köşesine hizmet gidiyor. Hizmet gittiği zaman fark edilmiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, yerel yönetim seçimlerinden sonra İstanbul ve Kocaeli Büyükşehir Belediyelerini pilot bölge yaptı. Buradaki uygulamalar tamama yayıldı. Eski hükümetlerin yapamadığı işlere cesaret eden bir güce kavuştuk. Bunlar, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderlik vizyonu ile oldu. Duble yollar, boğaz köprüleri yapılıyor. Bunun kaynakları nerden geliyor?

“BİR BARAJ YAPTILAR 30 SENEDİR BORCUNU ÖDE ÖDE BİTMİYOR. BİZ OLSAYDIK KOCAELİ’NİN HER YERİNE METRO YAPARDIK DİYORLAR, ALLAH KORUSUN ONU DA 200 YIL ÖDERDİK!

Biz olsaydık Kocaeli’nin her yerini metro yapmıştık diyorlar. Kocaeli’yi Allah korumuş. Biz baraj yaptılar, 30 senedir borcunu öde öde bitmiyor. Biz yapardık diyorlar, İstanbul’a gidip bakın. Biz orayı yönetirken açtığımız tünelleri kapatıyorlar. Orası sizin belediyeniz değil mi? Bizim yaptığımız metrolara sahip çıkıyorsunuz, biz yaptık diyorsunuz. Onları düşünüyor, anlamaya çalışıyorum ama anlayamıyorum. Mesela Türkiye’de AK Parti’li belediyelerin düzgün yönetildiğinden eminler, hazineye en çok borcu olmamızın sebebi de kendileri olduğunu biliyorlar ama unutturmaya çalışıyorlar. Millet de sanıyor ki bu borçları biz yaptık. İbrahim başkan 15 yıl ödedi bitmedi. Ben 3,5 yıldır ödüyorum, hala bitmedi. İyi ki metro yapmamışsınız, öde öde bitmezdi” dedi.

“En küçük bir yanlışa imza atmadık”

Başkan Büyükakın, sözlerinin sonunda “Bizim iki metro vaadimiz vardı. Birini Ulaştırma Bakanlığımıza devrettik. Sayın Cumhurbaşkanımıza söyledik, 5 milyon dolarlık bir yatırımdı. Bizim bunu yapamayacağımızı, bize yardım etmesini istediğimizi söyledik. Tamam dedi, biz de herhalde olmaz zannettik. Çünkü herhangi bir yere not etmedi. İki gün sonra Ulaştırma Bakanı aradı ve dedi ki ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı var, metroyu devir alacağız’. Biz Mehmet abiyle birbirimize baktık, ‘Ne büyük bir Cumhurbaşkanımız var’ dedik. Cumhurbaşkanımız buna müdahale etmeseydi Gebze’deki metro bitmezdi. İkinci metro için de vaadimiz şuydu: Yap – işlet – devret veya devletimiz yapacaktı. Göreve geldiğimizde uluslararası görüşmeler yaptık. Bir Çinli geldi. 1,3 milyar euroluk bir proje verdi. 4 yıl ödeme yapmayacaksınız, metro çalışmaya başlayınca aylık ödersiniz dediler. Taksit de aylık 50 milyon euro bedeldi. O günkü koşullarda belediyemize gelen para o kadardı. Biz bunu yapamayacağımızı söyledik. Bunu yaparsak çivi çakamayacağımızı söyledik. Geleceğimizi ipotek altına almadık. İşte Yuvacık orada. Biz bu milletin kaynaklarını israf etmedik. Alnınıza leke çalacak en küçük bir yanlışa imza atmadık. Sizlerden teslim aldığımız emaneti hiçbir şekilde israf etmedik. Muhtemelen bahar aylarında hazineye olan borcumuz açısından borcu en çok olan belediye olmaktan çıkacağız. Hem iş yapıyoruz hem de onların borcunu ödüyoruz. İlçe belediyelerimizle uyum içerisinde milletimize hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bizim için şu anda hedef 2023. Teşkilatlarımızla birlikte Türkiye’yi lider ülke yapmak için var gücümüzle çalışacağız. Gençlerimizle, hanım kardeşlerimizle gece gündüz demeden, gerekirse uyku uyumadan hep birlikte çalışacağız. Ben bu duygularla değerli teşkilat mensuplarımıza teşekkürü borç biliyorum. İyi ki sizler gibi yol arkadaşlarımız var. Bize sizler gibi yol arkadaşları lazım. Sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum” dedi.

“TÜRKİYE GENELİ İTİBARİYLE AK PARTİ YÜZDE 41,9 OY ALIYOR”

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, “Geçmiş dönem ve şimdiki dönemle kol kola, gönül gönüleyiz. İnandığımız bir dava var. Problemleri öteleyerek yolumuza devam ediyoruz. Çünkü başımızda bir dünya liderimiz var. Muhalefetin bir türlü anlayamadığı husus da bu. Muhalefetin inanışına göre bugün AK Parti’nin çok oy kaybetmesi, anketlerde dibe vurması gerekiyor. Ama dedim ki buna rağmen en son anket sonuçlarında AK Parti, Türkiye geneli itibariyle yüzde 41,9 oy alıyor. Ben bunu ifade edince hemen muhalefetten ses çıkmaya başladı. Ulu Önder Atatürk ve onunla birlikte kurtuluş mücadelesini veren kahramanlarımız, birçok hediyeyi bizlere bıraktılar. Cumhuriyet rejimini bizlere bıraktılar ve biz de bu rejime sonuna kadar sahip çıkacağız. Yerli ve milli olmak koşuluyla siyaset olmak zorunda. Bir oda başkanı, ileri giderek TSK için kimyasal silah kullanıyor diyor. Bunu bir terör örgütü kanalına bağlanarak söylüyor ve TSK’ya iftira atıyor. Bu iftira sonucunda en büyük desteği CHP’den alıyor. Ana muhalefete partisinin lideri Kılıçdaroğlu’na sorsanız yarın seçim olacak, kendisi başkan olacak. ‘Türkiye bir uyuşturucu cenneti oldu’ diyor. Allah onu ıslah etsin. Güvenlik güçlerimizle birlikte canhıraş mücadele içindeyiz. Yüzlerce uyuşturucu satıcısını bir ilimizde yakaladık. Ana muhalefet partisi lideri de anlamsız şeyler söylüyor. Bunların demokrasi inancı bu kadar. Bu millet, sandıkta bunlara yetki vermeyecek” dedi.

“FETÖ MENSUPLARINI İKTİDARA GELİNCE SERBEST BIRAKACAĞIZ DİYORLAR”

Başkan Ellibeş, konuşmasına son vererek “Halkımız yetkiyi Erdoğan’a verince demokrasi ile bağlarını koparabilirler. Bu rejimi yıkmak isteyen, darbe girişiminde bulunan FETÖ mensuplarını ‘İktidara geldiğimizde serbest bırakacağız’ diyorlar. Bunlar, darbe girişiminde bulundular. Demokrasimize el uzattılar. Sonra da demokrasiyi savunuyoruz diyorlar. ‘Senin sonun Adnan Menderes gibi olacak’ da dediler. Kol kola, gönül gönüle çalışacağız. Bu muhalefete bu ülke teslim edilemez. Bunun vebali büyük olur. Tek çare, Sayın Cumhurbaşkanımızın etrafında daha sıkı kenetlenmektir. Bunu dün yaptık, yarın yine yapacağız. Bizim bu noktada geçmişteki tecrübelerimiz ve sandığa yansıyan irademiz gayet net. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye yüzyılı vizyonunu ilan etti. Ertesi gün de yerli ve milli otomobilimizin banttan inişini gördük. Teşkilatlarımızın bu noktada daha fazla özveri içinde olması lazım. Kocaeli, 15 seçimde iradesini AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan olarak yansıttı. Kocaeli hepimizin, Gölcük hepimizin. Değerli başkanımız Ali Yıldırım Sezer, bayrağı devraldı. Bu bayrağı yine sizin desteğinizle dalgalandıracaktır. Biz AK Parti’yi en güçlü şekilde sandıkta seçeceğiz.

GÖLCÜK’TE EMEĞİ GEÇEN TÜM KARDEŞLERİME YÜREKTEN İNANIYOR, TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Gölcük özeli itibariyle emeği olan Tüm teşkilat mensubu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Her birinden Allah razı olsun. Ahirete irtihal eden tüm kardeşlerime Allah rahmet eylesin. Görevde olan tüm kardeşlerime yürekten inanıyorum. Bu duygularla her birinizi tebrik ediyor, sizleri Rabbime emanet ediyorum” dedi.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

42 − = 38