Gölcük’te Corana Virüsü semineri düzenlendi

Gölcük’te Corana Virüsü semineri düzenlendi

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sabri Medişoğlu tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve okul Müdürlerine “Corona Virüsü” bilgilendirme semineri düzenlendi.

Kadın Müdürler Unutulmadı

Seminer açılışını gerçekleştiren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu ve Şube Müdürleri, 8 Mart Kadınlar Günü vesilesiyle kadın okul müdürlerine çiçek takdim etti.

Corona Hakkında bilgi verildi

Seminer, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri ve Okul Müdürleri tarafından ilgiyle izlendi. Seminerde eğitimcilere Corona Virüs hakkında bilgiler verildi. Bağışıklık sistemi zayıf, ileri yaş kişilerin ve kronik hastalığı olanların virüsten çok daha çabuk etkilenebileceği paylaşıldı.

Dumlu hastalık konusunda bilgi kirliliği olduğunu belirterek, insandan insana öksürük, aksırık, öpüşme ve el sıkışma sonucunda damlacık enfeksiyonu yoluyla bulaştığı düşünülen corona virüsün yol açtığı belirtileri baş ağrısı, boğaz ağrısı, öksürük, burun akıntısı, ateş olarak sıraladı.

Hastalığa yakalanmamak için alınması gereken önlemlere değinildi.

’El hijyenine dikkat edilmelidir. Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el dezenfektanı kullanılmalıdır. Antiseptik içeren sabun kullanmaya gerek yoktur, normal sabun yeterlidir. Eller yıkanmadan ağız, burun ve gözlerle temas edilmemelidir. Hasta insanlarla temastan kaçınmalıdır, Özellikle hasta insanlarla veya çevreleriyle doğrudan temas ettikten sonra eller sık sık yıkanmalıdır. Öksürme veya hapşırma sırasında burun ve ağızın tek kullanımlık kağıt mendil ile örtülmesi, kağıt mendilin bulunmadığı durumlarda ise dirsek içinin kullanılması, solunum hijyen önerilerine dikkat edilmesi, mümkünse kalabalık yerlere girilmemesi, eğer girmek zorunda kalınıyorsa ağız ve yüzün kapatması, mümkünse tıbbi maske kullanması önerilmektedir’’ dendi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

4 + 3 =