GÖLCÜK’TE ÇİFTÇİLERE VE HAYVANCILARA VERİLEN DESTEKLER MASAYA YATIRILDI
Gölcük İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü faaliyetleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya geniş katılım olurken, çiftçilerin bir çok yönden desteklendiği projeler aktarıldı.
Gölcük İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü dün Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında Faaliyet ve Görevleri, 2017 yılı bakanlık tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ve desteklemeler ile 2018 üretim yılında bakanlık tarafından verilecek destekler ve İlçe Müdürlüğü’nün saha çalışmaları hakkında bilgi verildi.
TOPLANTIYA KATILIM OLDUKÇA YOĞUN OLDU
Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, İlçe Sağlık Müdürü M. Sabri Medişoğlu, Gölcük İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nebahat Hocaoğlu, Kocaeli Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özgür Yılmaz, Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, Ziraat Mühendisi Süleyman Eroğlu, Veteriner Hekim Tevfik Yıldız, Veteriner Hekim Nail Öz, Veteriner Sağlık Teknisyeni Yusuf Keskin, Gıda Mühendisi Büşra Demirtaş, Su Ürünleri Mühendisi Ufuk Aker, Ziraat Mühendisi İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğünden Veysel Ayhan, Ziraat Bankası Değirmendere ve Gölcük Şube Müdürleri, Köy Muhtarları ve Çiftçiler katıldı.
“ÇOK GENİŞ ANLAMADA DESTEK VAR”
Toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından ilk konuşmayı Gölcük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nebahat Hocaoğlu gerçekleştirdi. Hocaoğlu konuşmasında, “Gölcük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak tarımdan hayvancılığa, su ürünlerinden gıdaya çok geniş bir alanda hizmet vermekteyiz. İnsanların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için yeterli ve besleyici gıdaya ulaşmaları gerekmektedir. Bu da tarım sektörünü önemli kılmaktadır. Tarımsal projelerin amacı topraklarımıza daha iyi değerlendirmektir. Her ürünü her yerde ektiğimiz zaman arz fazlası olduğu için ürün para etmiyor, zarar ediyoruz. Bu sebeple havuzlara göre ekim yapan üreticilere ayrıca destekleme verilmektedir. Böylelikle Türkiye’nin her köşesinde dengeli ürün alınmış olacaktır. Bu biraz zaman alabilir ama geleceğin tüm çiçekleri bugünün tohumları içindedir. Tarım sektörü kaynak tüketen değil Türkiye’nin büyümesine ve gelişmesine katkı saplayan bir sektördür. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın üreticilere sunmuş olduğu bölgemizdeki tüm desteklemeleri ilçemizde duyurmak ve üreticilerimizin faydalanmasını sağlamak için sizlerle toplanmış bulunmaktayız. Toplantımızın amacına ulaşmasını temenni eder katılımlarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunarım” diyerek sözlerini tamamladı.
2017 YILI FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
Gölcük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nebahat Hocaoğlu’nun konuşmasının ardından İlçe Müdürlüğü’nün tanıtımı ve faaliyetleri ve görevlerinin anlatıldığı bir slayt gösteri sunuldu. Ardından 2017 yılı içinde Gölcük İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerçekleşmiş olan faaliyetler ve 2017 yılı bakanlık adına İlçe Müdürlüğü tarafından verilen destekler hakkında bilgi verildi. Gölcük İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde yer alan birimler olan Gıda ve yem Denetim Birimi, hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Birimi, Bitki Sağlığı ve Yetiştiriciliği Birimi, Su Ürünleri Denetimi ve Kontrol Birimi ve İdari ve Mali İşler Birimi çalışmaları hakkında bilgi verildi.
2018 YILI VERİLECEK TARIMSAL DESTEKLERİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
Gölcük İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerçekleşen toplantıda son olarak 2018 yılında bakanlık tarafından verilecek tarımsal bilgiler ve katılım şartları hakkında bilgi verildi. 2018 yılı verilecek tarımsal destekler olarak; Genç çiftçi desteklemesi, mazot ve gübre desteği,toprak analiz desteği, yurt içi sertifikalı fidan/fide desteği, geleneksel zeytin bahçelerinin rehabilitasyon desteği, çiftçi muhasebe veri ağı desteği, yem bitkileri desteği, buzağı desteği, besi süresini tamamlamış erkek sığırlara kesim desteği, çiğ süt desteklemesi, damızlık koyun, keçi desteği, arıcılık destekleri, düve alımı desteği, hayvan hastalıkları tazminatı, atık desteği, hastalıklardan ari işletme desteği, üretim bazlı su ürünleri desteği, balık tanıma kartı desteği ve balıkçı gemisi desteği hakkında bilgi verildi.
2018 GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ
Toplantıda son olarak 2018 Genç Çiftçi Projesi hakkında bilgi verildi. 27 Nisan 2018 tarihlerine kadar başvuruların devam edeceği projeye kimlerin katılabileceği ve programın proje konuları hakkında bilgi verildi.
PROJEYE KİMLER BAŞVURABİLİR?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, 24 Mart 2018 tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış olan, Okur-yazar olan, Kendisi ya da eşi sigortalı olarak çalışıyor veya vergi mükellefi olmayan, Öğrenci olmayan (Açık Öğretim hariç), Askeri yükümlülüğü veya cezai hükümlülüğü devam etmeyen, Kendisi ya da eşi,15 ve üzeri büyükbaş veya 50 ve üzeri küçükbaş hayvana sahip olmayan,
Arıcılık ile ilgili müracaatlarda 50 adet ve üzeri arılı kovana sahip olmayan (Arı sütü, ana arı, polen vb. arı ürünleri üretimi ile ilgili müracaatlarda en az 50 arılı kovana sahip olmak ve TAB’ a üye olmak),
Kendisi ya da eşi önceki yıllarda Genç Çiftçi “ Projelerinden faydalanmamış olan herkes başvurabilir.
PROGRAMIN PROJE KONULARI
Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, Arı yetiştiriciliği, bal, arı sütü, polen vb. arı ürünleri üretimi, İpekböceği yetiştiriciliği, Serbest sistem yumurta tavuğu yetiştiriciliği, Sera tesisi kurulumu çok yıllık yem bitkisi yetiştiriciliği, Kültür mantarı üretimi ve tesis yapımı, Yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanma ve paketlenmesi.