GÖLCÜK’TE CESET GİBİ DURAN BU BİNA NEDEN YIKILAMIYOR?

Gölcük D-130 karayolu üzerinde bulunan, eski Coşkun Otel binası olarak bilinen metruk binanın çevresi can ve mal güvenliği nedeniyle sac levhalarla kapatıldı.

Yılan hikayesini geçen, yıldıran hikayesine dönen eski Coşkun Otel binasında yıkım kararının çıkmasına rağmen eski Coşkun Otel binasıın yıkımı bir türlü gerçekleşemiyor. Can ve mal güvenliği tehlikesine karşı ve her gün binlerce insanın önünden geçtiği binanın deprem gerçeği ile karşılaşması an meselesi  olduğu için bina hissedarları tarafından,  bina çevresi sac levhalarla kapatıldı.

Bina hissedarları, gazetemize yapmış oldukları açıklamada:

“Yargı sürecinin uzamasından dolayı can ve mal güvenliği açısından bina etrafını çevirerek güvenlik önlemi alınmıştır. Kamu oyunda; güçlendirme projesi çizildiği ve güçlendirme imalatına başlanacağı ve binanın yeniden kullanıma açılacağı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

6306 sayılı Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanuna göre kesinleşmiş ve yıkım kararı verilmiş olup, halkın can ve mal güvenliğine bir zarar gelmemesi adına Gölcük Belediye yetkililerinin ricası üzerine bina etrafı kapatılmıştır” Şeklinde beyanda bulundular.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

39 − 36 =