GÖLCÜK’TE BÜYÜK DENETİM BAŞLADI

İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği “Koronavirüs Denetimleri” konulu genelge kapsamında kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetimler yapılıyor.

Ekipler, vatandaşların güvenli seyahat edebilmeleri ve koronavirüs önlemlerine ilişkin genelgelerde belirtilen hususlar ile İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar gereği, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığını denetleniyor.

Gölcük’te minibüsleri durduran ekipler, şoförleri ve yolcuları denetledi.  Toplu ulaşım araçlarında yolcu sayısının yanı sıra yolcuların maske takıp takmadıkları, sosyal mesafeye uyup uymadıkları kontrol edildi.

Kovid-19 tedbirlerine uymayıp fazla yolcu bulunduran minibüslere cezai işlem uygulanıyor.

DENETLENECEK ALANLAR
Bu denetimler; konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber, kuaför, güzellik merkezleri, internet kafe, salon ve elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirler arası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park/piknik alanları, lunapark, tematik parklar ve bilumum yaşam alanlarını kapsayacak şekilde başladı.

AKŞAMA KADAR SÜRECEK
Denetimler bu gün tüm İlçede devam edecek. Akşam saatlerine kadar ekipler denetimde olacak.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

96 − = 95