Gölcük’te 10 gün sürecek denetimler başladı

İçişler Bakanlığı, Kovd-19 vakalarının artışı nedeniyle bugün 81 İlde kapsamlı denetimler yapacak. Vali, kaymakam ve belediye başkanları AVM, pazar yerler, lokanta, kafe, restoran, düğün salonu, kuaförler ve plajlar ile ulaşım araçlarını bizzat denetleyecek. Sıkı takip 10 gün boyunca devam edecek.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında ikinci büyük denetim bugün başlandı. İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine “ Tedbirleri Denetimleri” konulu genelge gönderdi. Son günlerdeki vaka sayılarına Kovid-19 işaret edilen ve hayatın her alanında mevcut tedbirlere uyulmasının öneminin bir kez daha ortaya çıktığı belirtilen genelgede, bugün “Sağlık için hepimiz için” sloganıyla ülke genelinde denetimlerinin yapılacağı kaydedildi.

DİDİK DİDİK EDECEKLER

Denetimler, bizzat vali, kaymakam ve belediye başkanı ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, muhtarlar, meslek odaları, kolluk birimleri (polis, jandarma, sahil güvenlik) ve özel kolluk görevlilerinin (zabıta, özel güvenlik vb.) katılımıyla oluşturulan ekipler tarafından gerçekleştiriliyor.

Ayrıca denetimler, konaklama tesisleri, merkezleri, pazar yerleri, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, düğün ve nikah yapılan yerler, berber, kuaför, güzellik merkezleri, internet kafeler, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, piknik alanları, parklar ve bilumum yaşam alanlarını (plajlar, cadde ve sokaklar vb.) kapsayacak şekilde planlanacak.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 8